Veganska Sweet Chilli-filéer med pasta

En vegansk pastarätt som är lika god som den är vacker och dessutom väldigt mättande! Det perfekta veganska pasta receptet om du behöver fylla på inför ett träningspass eller om du bara är ute efter en nyttig och smakrik rätt. Den stekta brysselkålen är verkligen pricken över i.
Portioner 4
35 min
Enkelt
Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli
Fiberrik
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli
- 400g kokt pasta
- 300g romanescokål (eller blomkål)
- 200g gröna ärter
- 100g brysselkål
- rapsolja
- salt
- peppar
- olivolja
- groddar
- färsk bladpersilja
- Rödbetshummus
- 3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
- 1 förpackning kokta kikärtor (à cirka 400 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron
- 3 msk tahini (gärna den ljusa)
- salt
Tillagning
- Rödbetshummus: Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
- Ansa brysselkålen och dela på hälften. Stek i panna med lite rapsolja tills det är lite motstånd kvar i brysselkålen. Salta och peppra.
- Koka romanescokålen och gröna ärtor cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda pastan med rödbetshummus.
- Fördela pasta, romanescokål, brysselkål och ärtor på tallrikarna. Toppa med minifiléerna, groddar, bladpersilja och ringla över olivolja.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.