Recept

Veganska Sweet Chilli-filéer med pasta

En vegansk pastarätt som är lika god som den är vacker och dessutom väldigt mättande! Det perfekta veganska pasta receptet om du behöver fylla på inför ett träningspass eller om du bara är ute efter en nyttig och smakrik rätt. Den stekta brysselkålen är verkligen pricken över i.

Portioner 4

35 min

Enkelt

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli

Fiberrik
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli
  • 400g kokt pasta
  • 300g romanescokål (eller blomkål)
  • 200g gröna ärter
  • 100g brysselkål
  • rapsolja
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • groddar
  • färsk bladpersilja
  • Rödbetshummus
  • 3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
  • 1 förpackning kokta kikärtor (à cirka 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 3 msk tahini (gärna den ljusa)
  • salt

Tillagning

  1. Rödbetshummus: Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
  2. Ansa brysselkålen och dela på hälften. Stek i panna med lite rapsolja tills det är lite motstånd kvar i brysselkålen. Salta och peppra.
  3. Koka romanescokålen och gröna ärtor cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda pastan med rödbetshummus.
  6. Fördela pasta, romanescokål, brysselkål och ärtor på tallrikarna. Toppa med minifiléerna, groddar, bladpersilja och ringla över olivolja.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.