
Quorn Färs & Spaghetti-”muffins”

Gör hela familjens spaghettifavorit till en festmåltid i barnvänlig och annorlunda form.
Portioner 12
50 mins
Lite krävande
97 kcal
(Per portion)
2,6g fett
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 175 g Quorn Färs
- 1 msk olivolja
- ½ lök, finhackad
- ½ selleristjälk, finhackad
- ½ morot, finhackad
- ½ röd paprika, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 400 g krossade tomater
- 150 g spaghetti
- 5 msk riven ost
Tillagning
- Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsplåt med 12 hål med olja.
- Häll olja i en kastrull på låg värme. Tillsätt lök, selleri, morot, paprika och vitlök, sätt lock på kastrullen och låt sjuda i 10 minuter, rör om då och då tills allt blir mjukt. Tillsätt krossade tomater, rör om såsen väl och låt sjuda i 5 minuter.
- Ta bort kastrullen med såsen från värmen och mixa med en stavmixer tills såsen blir slät. Tillsätt Quorn Färs och tillaga i ytterligare 10 minuter.
- Koka under tiden upp vatten och tillaga spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen minus två minuter. Låt rinna av och skölj i kallt vatten.
- Lägg spaghettin i kastrullen med såsen och blanda alltsammans väl. Ta en gaffel och en sked och snurra spaghettin med sås till små bollar och lägg dem i muffinsplåten. Upprepa tills hela plåten är fylld. Toppa spaghettiskålarna med riven ost.
- Sätt in plåten i ugnen och tillaga i 10 minuter.
- Låt svalna i 5 minuter före servering.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(15)
2 out of 5 stars