Quorn Färs & Spaghetti-”muffins”
Gör hela familjens spaghettifavorit till en festmåltid i barnvänlig och annorlunda form.
Portioner 12
50 mins
Lite krävande
97 kcal
(Per portion)
2,6g fett
(Per portion)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 175 g Quorn Färs
- 1 msk olivolja
- ½ lök, finhackad
- ½ selleristjälk, finhackad
- ½ morot, finhackad
- ½ röd paprika, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 400 g krossade tomater
- 150 g spaghetti
- 5 msk riven ost
Tillagning
- Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsplåt med 12 hål med olja.
- Häll olja i en kastrull på låg värme. Tillsätt lök, selleri, morot, paprika och vitlök, sätt lock på kastrullen och låt sjuda i 10 minuter, rör om då och då tills allt blir mjukt. Tillsätt krossade tomater, rör om såsen väl och låt sjuda i 5 minuter.
- Ta bort kastrullen med såsen från värmen och mixa med en stavmixer tills såsen blir slät. Tillsätt Quorn Färs och tillaga i ytterligare 10 minuter.
- Koka under tiden upp vatten och tillaga spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen minus två minuter. Låt rinna av och skölj i kallt vatten.
- Lägg spaghettin i kastrullen med såsen och blanda alltsammans väl. Ta en gaffel och en sked och snurra spaghettin med sås till små bollar och lägg dem i muffinsplåten. Upprepa tills hela plåten är fylld. Toppa spaghettiskålarna med riven ost.
- Sätt in plåten i ugnen och tillaga i 10 minuter.
- Låt svalna i 5 minuter före servering.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(15)
2 out of 5 stars