Salladsskålar med Quorn Färs & hoisinsås
Får vi bjuda på en asiatisk smakexplosion med vårt ovo-vegetariska recept på härliga salladsskålar med Quorn Färs som marineras i hoisinsås, soja och sherry. Stek tillsammans med vårlök, vattenkastanjer, böngroddar och ett stänk chili. Servera i en krispig salladsskål och toppa med sockerärtor. En hälsosam måltid som blir till en oförglömlig smakupplevelse.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
185 kcal
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 1 msk olivolja
- 2 msk Hoisinsås
- 2 msk sojasås
- 2 msk torr sherry eller risvin
- 1 tsk röd chili, finhackad
- 4 vårlökar, skivade
- 50 g vattenkastanjer, finhackade
- 1/2 dl vatten
- 100 g risnudlar, kokta
- 60 g böngroddar
- 10 sockerärtor, eller sugar snaps, skivade och kokta en minut i lättsaltat vatten
- Salladsblad, gemsallad eller romansallad
Tillagning
- Blanda hoisinsås, sherry och chili i en skål. Tillsätt kall Quorn Färs, rör ihop till en sås och ställ sedan åt sidan.
- Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna och stek sedan vårlöken i en minut.
- Tillsätt Quorn Färs och woka i fem minuter. Tillsätt vattenkastanjer, böngroddar och vatten, och stek grönsakerna i en minut tills de är mjuka.
Servering: Lägg salladsbladen på tallrikar, lägg nudlar i botten och toppa med hoisinfärs. Garnera med böngroddar och sockerärtor eller sugar snaps.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(32)
2 out of 5 stars