Skip to main content
  1. Home
  2. Recept
  3. Vegetarisk chili med blomkålsris - recept
Vegetarisk chili med blomkålsris - recept3.1428571428571 out of 5, 1 based on 35 ratings

Recept

Vegetarisk chili med blomkålsris - recept

35

Lämna ett omdöme

Prova vårt enkla recept på en riktigt god och hälsosam ovo-vegetarisk chili con carne med blomkålsris. Gjord på Quorn Färs, bönor, paprika och härliga kryddor. Låga halter av fett och mättat fett och med hög proteinhalt.

340 KcalPer portion
Portioner 4
30 min
SvårtLite krävande
0,7 kgCO2e/portion

Ingredienser

Ingredienser för chilin:

  • 350 g Quorn Färs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 medelstor gul lök, tärnad
  • 1–2 röda chilifrukter, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, mosade Kryddblandning:
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 300 ml grönsaksbuljong
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1/2 burk grillade röda paprikor, tärnade
  • 400 g-burk med blandade avrunna bönor
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 knippa färska korianderblad, finhackade Ingredienser för blomkålsriset:
  • 1 blomkålshuvud, skuret i buketter och sedan pulserat till risgrynsstorlek
  • Salt och peppar efter smak