Skip to main content
 1. Home
 2. Om Quorn
 3. Förpackningen

Förpackningen

Vår inställning till förpackningar

Quorn Moroccan Tagine

Förpackningar är mycket viktiga för oss. Vårt mål är att använda förpackningar som ger rätt balans mellan att säkerställa produktkvalitet, minskat matsvinn och minimera vår miljöpåverkan.

Co2

Klimatsmarta matval

Vi har forskat kring vår klimatpåverkan och mätt utsläppen från våra produkter från ”Jord till bord” sedan 2011. Det gör att vi vet den exakta miljöpåverkan av våra produkter. T.ex. är klimatpåverkan av ett 300g paket Quorn® Färs såld i Sverige 0,6kg CO2e - vilket är 90% lägre än samma mängd nötkött. Våra siffror är certifierade av tredje part genom Carbon Trust för att du ska kunna lita på att de stämmer.

Kunskapen har gjort det möjligt för oss att klimatberäkna våra recept. Recepten är beräknade utifrån hur mycket koldioxidekvivalenter, CO2e, varje portion ger upphov till för att göra det enkelt för dig att påverka klimatet från ditt eget kök. T.ex. är klimatpåverkan av Quorn Bolognese 0,5kg CO2e per portion medan samma rätt med nötkött har en klimatpåverkan på 4,3kg CO2e per portion. Recepten är klimatberäknade i samarbete med RISE, Research Institutes of Sweden.

I Sverige är utsläppen orsakade av mat 5kg CO2e per person och dag. Den siffran bör ligga på 2,5kg CO2e per person och dag för att det ska vara hållbart för planeten. Medvetna matval kan bidra till att minska utsläppen av CO2e och för att vi ska nå en hållbar nivå.

Bolognese med Quorn 0,50 kg C02e/portion
Bolognese med blandfärs 1,62 kg C02e/portion
Lasagne med Quorn 0,66 kg C02e/portion
Lasagne med blandfärs 1,41 kg C02e/portion

På våra förpackningar hittar du numera ”Klimatmålet”, ett sätt för dig som konsument att kunna göra bättre och mer klimatsmarta val i matbutiken. Den visar hur stor klimatpåverkan en måltid med Quorn har jämfört med den dagliga klimatbudget vi har att förhålla oss till för en hållbar matkonsumtion. På mätaren kan du också se vad samma måltid har för påverkan när du tillagar den med ett animaliskt protein. På det här sättet hoppas vi att vi kan hjälpa fler konsumenter till en bättre och mer klimatsmart framtid.

Förpackningar för vår planet

Vi strävar efter att säkerställa att så mycket som möjligt av våra förpackningar kommer från förnybara källor och är återvinningsbara. Vi skär även ned på vår faktiskt använda mängd förpackningsmaterial. Det finns alltid mer man kan göra, men vi gör vårt bästa. Och för förpackningens bästa.

Bra saker som vi gör

 • Alla våra pappkartonger kommer från godkända och hållbara källor

 • Allt vårt yttre förpackningsmaterial är gjort av återvunna kartonger

 • Vi har designat om våra förpackningar för frysen för att vi ska använda mindre förpackningsmaterial, men ändå hålla alla våra produkter färska och fräscha

 • Vi är stolta över att vi har undertecknat

Du kan återvinna allt Quorn*

 • Folieförpackningar
 • Plastförpackningar
 • Svarta plastförpackningar
 • Pappkartonger
 • Pappomslag

Du kan inte återvinna (inte än)

 • Svarta plastförpackningar
  (vi jobbar på att fasa ut de här)
 • Take away-förpackningar
  (vi jobbar på återvinningsalternativ, så håll utkik!)

*Hör med din kommun om aktuell avfalls- och återvinningsinformation