Skip to main content
  1. Home
  2. Mycoprotein

Mycoprotein

En näringsriktig proteinkälla

Quorn® drivs av sitt engagemang att hjälpa dig att laga riktigt goda rätter. Vår vision är att producera välsmakande protein som är hälsosamt för både dig och planeten. Därför innehåller alla våra Quorn-produkter mycoprotein.

Vad är mycoprotein?

Mycoprotein är en högkvalitativ proteinkälla som är fiberrik, har en låg halt av mättat fett och innehåller inget kolesterol. När vi producerar mycoprotein utgår vi inte från några animaliska produkter, utan vi tar en naturlig näringsriktig svamp som växer i jorden, en svamp som heter Fusarium venenatum.

Därefter använder vi den urgamla processen fermentering – samma process som när man gör bröd, öl och yoghurt – för att odla mycoprotein. För att producera mycoprotein krävs 90% mindre mark och vatten jämfört med att producera vissa animala proteinkällor[1], vilket gör det till ett utmärkt exempel på en mer hållbar och näringsriktig proteinkälla för världens växande befolkning.

Datakällor: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Lär dig mer om hur Quorn produceras

Se vår video och lär dig mer om hur Quorn produceras. Vi har en annorlunda inställning till produktion av protein, för vi har valt att använda mycoprotein i alla våra Quorn-produkter, som är bra för planeten.

Se vårt produktutbud

Miljömässiga fördelar med mycoprotein

Mycoprotein är ett unikt och näringsrikt protein som är bra för planetens hälsa.

Koldioxidavtrycket för mycoprotein är 10x lägre än för nötkött och4x lägre än för kyckling †[1]

Vattenavtrycketför mycoprotein är 20x lägre än för nötkött och6x lägre än för kyckling†[1]

Carbon Trust har certifierat koldioxidavtrycket för mycoprotein sedan 2012 vilket gör det till den första vegetariska proteinkällan som har fått tredjepartsackreditering för sitt koldioxidavtryck.[1]

Hur används mycoprotein i Quorn?

Mycoprotein är otroligt mångsidigt och används som en ingrediens i alla Quorn-produkter, vilket gör att vi kan skapa den fantastiska smaken och texturen som gör våra Quorn-produkter så uppskattade. Kika runt på vår webbplats och upptäck utsökta produkter och recept som gör dina måltider till härliga smakupplevelser.

Ta reda på mer om mycoprotein på www.quornnutrition.com