Vårt tillvägagångssätt

FÖR ALLAS BÄSTA

Vi vill att fler ska välja vegetariskt. Det är därför vi gör hälsosam mat som är god att äta och samtidigt gör gott för planeten. Det kan verka futtigt, men det är det inte. Det går faktiskt att skapa en bättre framtid och en friskare planet genom att bry oss om vad vi äter.

Ett hälsosamt och hållbart sätt att njuta av riktigt god mat

SMAK

Det ska smaka gott att äta vegetariskt! Därför är Quorns produkter fullproppade av gott och näringrikt protein.

Ta reda på mer

HÄLSA

Bra mat är hälsosam mat. Därför innehåller alla våra produkter ett naturligt superprotein som heter Quorn's mycoprotein. Det kommer från naturen och gör gott både för kropp och planet.

Ta reda på mer

HÅLLBARHET

Du behöver inte tumma på smaken för att rädda planeten. Våra jättegoda produkter är alla gjorda av superproteinet Quorn's mycoprotein. Det är supergott och snällt mot planeten.

Ta reda på mer

VÅR VISION

Det är inte helt lätt att bryta invanda matvanor, men det är helt klart värt ett försök. Titta gärna på videon om hur vi gör Quorn av det goda och nyttiga superproteinet Quorn’s mycoprotein.

Ta reda på mer

Recept och inspiration

Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!

Visa alla recept

SETT PÅ TV

Vi hjälper planeten – en tugga i taget. Kolla in vårt budskap i vår nya reklamfilm.

Alla kan hjälpa planeten – en tugga i taget – genom att gå över till Quorn®. Hur då? Jo, Quorn Bitar, Filéer och Färs har blivit Reducing CO2-certifierade av Carbon Trust för produkternas hela livscykel. Det visar att vårt proaktiva hållbarhetsarbete fortsätter att reducera produkternas klimatavtryck. Klimatavtrycket för Quorn Färs är idag 90 procent lägre än för nötfärs (från gård till fabriksgrind) och för Quorn Bitar och Filéer är klimatavtrycket 50 procent lägre (från gård till fabriksgrind) än vanlig kyckling. En enkelt byte hjälper dig att minska ditt klimatavtryck - prova själv!

För att läsa utdraget från RISE Klimatdatabas om jämförelser klicka här.

Visste du att?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

2 år

Du minskar utsläpp av växthusgaser som motsvarar att ladda din telefon i två år genom att ersätta nötfärs med Quorn Färs en måltid i veckan†[2][3]

12x lägre

Vattenfotavtrycket för Quorn Färs är 12x lägre än för nötfärs†[2]