Vårt tillvägagångssätt
FÖR ALLAS BÄSTA

Vi vill att fler ska välja vegetariskt. Det är därför vi gör hälsosam mat som är god att äta och samtidigt gör gott för planeten. Det kan verka futtigt, men det är det inte. Det går faktiskt att skapa en bättre framtid och en friskare planet genom att bry oss om vad vi äter.
Ett hälsosamt och hållbart sätt att njuta av riktigt god mat
Smak
Det ska smaka gott att äta vegetariskt! Därför är Quorns produkter fullproppade av gott och näringrikt protein.
Ta reda på merHälsa
Bra mat är hälsosam mat. Därför innehåller alla våra produkter ett naturligt superprotein som heter Quorn mycoprotein. Det kommer från naturen och gör gott både för kropp och planet.
Ta reda på merHållbarhet
Du behöver inte tumma på smaken för att rädda planeten. Våra jättegoda produkter är alla gjorda av superproteinet Quorn mycoprotein. Det är supergott och snällt mot planeten.
Ta reda på merVÅR VISION
Det är inte helt lätt att bryta invanda matvanor, men det är helt klart värt ett försök. Titta gärna på videon om hur vi gör Quorn av det goda och nyttiga superproteinet Quorn mycoprotein.
Ta reda på merProdukter
Det är lättare att hjälpa planeten när det smakar gott. Vårt stora utbud av goda produkter gör det enklare att välja vegetariskt - prova själv!
Se alla produkterRecept och inspiration
Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!
Visa alla receptSETT PÅ TV
Vi hjälper planeten – en tugga i taget. Kolla in vårt budskap i vår nya reklamfilm.
Alla kan hjälpa planeten – en tugga i taget – genom att gå över till Quorn®. Hur då? Jo, Quorn Bitar, Filéer och Färs har blivit Reducing CO2-certifierade av Carbon Trust för produkternas hela livscykel. Quorn Mince gård-till-fabrik gate-koldioxidavtryck, är 97% lägre än typiskt nötköttfärs. Quorn Pieces & Filets koldioxidavtryck från gård till fabrik, är 70% lägre än vanlig kyckling. En enkelt byte kan hjälpa till att sänka ditt koldioxidavtryck, prova idag.
För hela jämförelsesrapporten klicka här.
Visste du att?
90%
Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]
2 år
Du minskar utsläpp av växthusgaser som motsvarar att ladda din telefon i två år genom att ersätta nötfärs med Quorn Färs en måltid i veckan†[2][3]
6,67X lägre
Vattenfotavtrycket för Quorn Färs är 6,67x lägre än för nötfärs†[2]
FAQ
Frågor och svarQuorn mycoprotein är en ingrediens som används i alla Quornprodukter. Det är gjort på en naturlig, näringsrik svamp och är fiber- och proteinrikt, har låg halt mättat fett och innehåller inget kolesterol. Vid produktion av Quorn mycoprotein krävs 90 % mindre mark land, vatten och koldioxidutsläpp jämfört med att producera animaliskt protein, därför är det bra för planetens hälsa. Ta reda på mer här.
Quorn mycoprotein, en ingrediens i alla våra Quornprodukter, är ett unikt och näringsrikt protein som kan utgöra en del av en balanserad, hälsosam kost. Det är proteinrikt, har låg halt mättat fett och innehåller inget kolesterol. Det är ett högkvalitativt protein som innehåller alla nio viktiga aminosyror inte produceras av kroppen och som man måste få i sig via maten. Studier visar att Quorn mycoprotein kan bidra till hälsosamma kolesterolvärden och kan ha positiva effekter för blodsockret och insulinet men även hungerkänslorna och energiintaget. Quorn mycoprotein innehåller dessutom olika vitaminer och mineraler, som kalium, kalcium och fosfor och mindre mängder av selen, magnesium och zink. Ta reda på mer här.
Vi har ett utbud av veganska Quornprodukter som du kan se här.
Rekommenderade tillagningsinstruktioner till alla Quornprodukter hittar du på baksidan av förpackningen och på produktsidan. För bästa resultat rekommenderar vi att du följer de här instruktionerna, som är beprövade och testade. Om du vill tillaga Quorn på ett annat sätt ska du se till att rätten är genomvarm innan du serverar den. Vill du ha riktigt god måltidsinspiration? Prova ett av våra recept.
Quorn går utmärkt att värma upp igen, så länge det har förvarats svalt i kylskåpet och konsumeras inom 48 timmar. Se till att maten är genomvarm före servering och värm bara upp den igen en gång.