Quorn Nutrition
Varför quorn mycoprotein?

En hälsosam livsstil är viktigt för oss alla och vi på Quorn vill gärna hjälpa dig till det – på enklaste och godast möjliga vis. Du behöver bara upptäcka Quorn mycoprotein. Det är helt enkelt en av de bästa proteinkällorna som finns och med alla de nio nödvändiga aminosyrorna. Högt fiberinnehåll dessutom, låg nivå av mättade fettsyror och packad med vitaminer och mineraler. Näringsrikt och hållbart – framtidens livsmedel.

Plus på protein
Quorn mycoprotein plussar på proteinet, som är en viktig del av en hälsosam kost. Proteiner består av aminosyror, varav nio är nödvändiga, vilket betyder att kroppen själv inte kan producera dem. Det är därför det är så viktigt med protein från det vi äter – det är grundläggande för tillväxt och upprätthållandet av benmassa och muskler. Quorn mycoprotein är komplett protein eftersom alla de nio nödvändiga aminosyrorna ingår. Andra källor till komplett protein är komjölk samt kyckling och fisk, men dessa brukar ha en högre nivå av mättat fett. Men hur klarar Quorn mycoprotein en jämförelse med protein från djur? Fantastiskt nog har universitetsforskare [1] konstaterat att personer som åt Quorn mycoprotein ökade tillväxten av sin muskelmassa dubbelt så mycket jämfört med personer som istället fick mjölkprotein.


Fantastiska fibrer
Om du äter protein från djurprodukter får du i dig en betydligt mindre fibermängd än du skulle få från Quorn mycoprotein. Att äta rikligt med fiber kopplas till minskad risk för hjärtsjukdomar, stroke, typ 2-diabetes och vissa former av cancer. Quorn mycoprotein har ett högt fiberinnehåll. Vegetarisk mat som spannmål, bönor, baljväxter, frukt och grönsaker är också bra källor till fiber. Fiber spelar även en viktig roll när det gäller god matsmältning och tarmhälsa – något som många av oss skulle behöva lite mer av.


Håll ett öga på fettet
Quorn mycoprotein är fattigt både på det totala och det mättade fettet och är dessutom kolesterolfritt. Fett är inte enbart dåligt – det innehåller grundläggande fettsyror som vår kropp behöver men inte själv kan producera. Men konsumera inte för mycket, speciellt vad gäller mättade fetter eftersom dom kan höja den dåliga kolesterolnivån och öka risken för hjärtsjukdom. Djurkött har ofta en hög nivå av mättade fetter, så att byta ut kött mot Quorn mycoprotein är ett klockrent sätt att minska på det mättade fettet i din kost.


Micro magic
Vitaminer och mineraler är mikronutrienter. Det betyder att våra kroppar inte behöver mycket av dem – men de är otroligt viktiga för en lång rad kroppsfunktioner. Quorn mycoprotein innehåller ett spektrum av vitaminer inklusive folsyra, zink, selen, mangan och kolin.

Gör gott, smakar gott
Alla vill vi äta bättre och göra en miljöinsats om vi kan. Det är faktiskt inte så svårt. Vi behöver inte uppfinna ett nytt sätt att äta, utan bara ändra vad vi äter. Att göra ett enkelt byte och ha med Quorn mycoprotein i dina måltider går smidigt, och dina favoriträtter kommer smaka precis lika läckert som alltid.
Det låter ju toppen! Vill du ta reda på mer om miljöfördelarna med Quorn mycoprotein så klicka här.
Här köper du Quorn
SAKEN ÄR BIFF
Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]
Datakällor : † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019)


FAQ
Frågor och svarVi har ett utbud av veganska Quornprodukter som du kan se här.
Quorn mycoprotein, en ingrediens i alla våra Quornprodukter, är ett unikt och näringsrikt protein som kan utgöra en del av en balanserad, hälsosam kost. Det är proteinrikt, har låg halt mättat fett och innehåller inget kolesterol. Det är ett högkvalitativt protein som innehåller alla nio viktiga aminosyror inte produceras av kroppen och som man måste få i sig via maten. Studier visar att Quorn mycoprotein kan bidra till hälsosamma kolesterolvärden och kan ha positiva effekter för blodsockret och insulinet men även hungerkänslorna och energiintaget. Quorn mycoprotein innehåller dessutom olika vitaminer och mineraler, som kalium, kalcium och fosfor och mindre mängder av selen, magnesium och zink. Ta reda på mer här.
Quorn mycoprotein är en ingrediens som används i alla Quornprodukter. Det är gjort på en naturlig, näringsrik svamp och är fiber- och proteinrikt, har låg halt mättat fett och innehåller inget kolesterol. Vid produktion av Quorn mycoprotein krävs 90 % mindre mark land, vatten och koldioxidutsläpp jämfört med att producera animaliskt protein, därför är det bra för planetens hälsa. Ta reda på mer här.
Rekommenderade tillagningsinstruktioner till alla Quornprodukter hittar du på baksidan av förpackningen och på produktsidan. För bästa resultat rekommenderar vi att du följer de här instruktionerna, som är beprövade och testade. Om du vill tillaga Quorn på ett annat sätt ska du se till att rätten är genomvarm innan du serverar den. Vill du ha riktigt god måltidsinspiration? Prova ett av våra recept.
Quorn går utmärkt att värma upp igen, så länge det har förvarats svalt i kylskåpet och konsumeras inom 48 timmar. Se till att maten är genomvarm före servering och värm bara upp den igen en gång.