Quorn Nutrition

Varför quorn mycoprotein?

En hälsosam livsstil är viktigt för oss alla och vi på Quorn vill gärna hjälpa dig till det – på enklaste och godast möjliga vis. Du behöver bara upptäcka Quorn mycoprotein. Det är helt enkelt en av de bästa proteinkällorna som finns och med alla de nio nödvändiga aminosyrorna. Högt fiberinnehåll dessutom, låg nivå av mättade fettsyror och packad med vitaminer och mineraler. Näringsrikt och hållbart – framtidens livsmedel.

Plus på protein

Quorn mycoprotein plussar på proteinet, som är en viktig del av en hälsosam kost. Proteiner består av aminosyror, varav nio är nödvändiga, vilket betyder att kroppen själv inte kan producera dem. Det är därför det är så viktigt med protein från det vi äter – det är grundläggande för tillväxt och upprätthållandet av benmassa och muskler. Quorn mycoprotein är komplett protein eftersom alla de nio nödvändiga aminosyrorna ingår. Andra källor till komplett protein är komjölk samt kyckling och fisk, men dessa brukar ha en högre nivå av mättat fett. Men hur klarar Quorn mycoprotein en jämförelse med protein från djur? Fantastiskt nog har universitetsforskare [1] konstaterat att personer som åt Quorn mycoprotein ökade tillväxten av sin muskelmassa dubbelt så mycket jämfört med personer som istället fick mjölkprotein.

Fantastiska fibrer

Om du äter protein från djurprodukter får du i dig en betydligt mindre fibermängd än du skulle få från Quorn mycoprotein. Att äta rikligt med fiber kopplas till minskad risk för hjärtsjukdomar, stroke, typ 2-diabetes och vissa former av cancer. Quorn mycoprotein har ett högt fiberinnehåll. Vegetarisk mat som spannmål, bönor, baljväxter, frukt och grönsaker är också bra källor till fiber. Fiber spelar även en viktig roll när det gäller god matsmältning och tarmhälsa – något som många av oss skulle behöva lite mer av.

Håll ett öga på fettet

Quorn mycoprotein är fattigt både på det totala och det mättade fettet och är dessutom kolesterolfritt. Fett är inte enbart dåligt – det innehåller grundläggande fettsyror som vår kropp behöver men inte själv kan producera. Men konsumera inte för mycket, speciellt vad gäller mättade fetter eftersom dom kan höja den dåliga kolesterolnivån och öka risken för hjärtsjukdom. Djurkött har ofta en hög nivå av mättade fetter, så att byta ut kött mot Quorn mycoprotein är ett klockrent sätt att minska på det mättade fettet i din kost.

Micro magic

Vitaminer och mineraler är mikronutrienter. Det betyder att våra kroppar inte behöver mycket av dem – men de är otroligt viktiga för en lång rad kroppsfunktioner. Quorn mycoprotein innehåller ett spektrum av vitaminer inklusive folsyra, zink, selen, mangan och kolin.

Gör gott, smakar gott

Alla vill vi äta bättre och göra en miljöinsats om vi kan. Det är faktiskt inte så svårt. Vi behöver inte uppfinna ett nytt sätt att äta, utan bara ändra vad vi äter. Att göra ett enkelt byte och ha med Quorn mycoprotein i dina måltider går smidigt, och dina favoriträtter kommer smaka precis lika läckert som alltid.

Det låter ju toppen! Vill du ta reda på mer om miljöfördelarna med Quorn mycoprotein så klicka här.

SAKEN ÄR BIFF

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

Datakällor : † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019)