Skip to main content
  1. Home
  2. Om Quorn
  3. Planeten

Planeten

En hälsosam planet

Två av de största utmaningarna som världen står inför är klimathotet och växande hälsoproblem förknippade med fetma. Det är nu allmänt accepterat att en alltför hög köttkonsumtion och intensiv köttproduktion är betydande orsaker till dagens situation. Vi vill hjälpa konsumenter i utvecklingsländer att hitta sätt att minska köttkonsumtionen med 50 procent fram till år 2050, vilket är i linje med evidensbaserad vetenskaplig forskning av experter.

Hållbarhetskalkyl

Det kanske kommer som en överraskning vilken påverkan en mer köttfri livsstil kan ha på vår planet och din hälsa. Det handlar inte bara om alla kalorier och mängden mättat fett som du minskar, utan även ditt eget koldioxidavtryck.†[1][2]

2 personer som gör 1 måltid köttfri kan ge en besparing av

koldioxidutsläppen som motsvarar 776 vattenkannor

Samma kalorimängd som 3 chokladkakor

Vattenbesparing som motsvarar 17 dagar dagars personligt bruk

Dietart fat reduction equivalent of 4 teskedar smör

Minska vår miljöpåverkan

Vi börjar inte där alla andra börjar med proteinproduktion – och det är vi stolta över. I stället för att använda djurhållning, använder vi oss av fermentering för att odla och skörda protein. Det är en naturlig process som gör vår proteinproduktion mycket bättre för miljön, och den är även mer vatteneffektiv, producerar lägre utsläpp av växthusgaser och kräver mindre mark.

Quorn® är det första vegetariska varumärket som har fått tredjepartscertifiering för sitt koldioxidavtryck. Över 50 procent av våra produkter är stolta mottagare av Carbon Trust Footprint.

Carbon Trust - Reducing CO2

Koldioxidavtrycket för Quorn Färs är 90% lägre än för nötkött†[1]

Under 2018 uppvisade våra anläggningar en minskning av koldioxidutsläpp för energi på 16% jämfört med vår baslinje 2012[2]

Hållbarhet

Läs om allt vi har uppnått så långt, och ta reda på mer om den spännande utvecklingen och innovationerna som bidrar till att göra Quorn ännu mer hållbart.

Ta reda på mer

Hållbar palmolja

Palmolja är en mångsidig ingrediens som går bra att använda eftersom den endast kräver hälften så mycket markyta jämfört med andra oljeproducerande grödor. Men i vissa delar av världen är olaglig och oansvarig palmoljehantering en pådrivande orsak till skogsskövling, sociala konflikter och människorättsproblem. Vi kan bara inte tillåta att det får fortsätta.

Vi är medlemmar i Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)

Vi använder enbart certifierad palmolja, och det har vi gjort sedan 2014

Vi är ledande när det gäller att använda hållbart producerad palmolja, enligt Världsnaturfonden WWF:s klassificering.

Skydda våra vattenresurser

I många delar av världen är vatten en knapp resurs som utsätts för ett allt större tryck i takt med befolkningsökningen i världen.

Vattenfotavtrycket för nötkött är 10x högre än för Quorn Färs†[1]

Vattenfotavtrycket för kyckling är 2,5x högre än för Quorn Bitar†[1]

Under 2018 uppvisade våra anläggningar en minskning av vattenförbrukning på 16% jämfört med vår baslinje 2012[2]

Filmer om hållbarhet

Visste du att en portion chili kan hjälpa till att rädda planeten? Se våra filmer om hållbarhet och upptäck vilken skillnad vi kan göra genom det vi äter.