Skip to main content
Tillbaka till vår huvudwebbplats

Hållbarhet

Det är dags att tänka lite mer på vad vi stoppar i oss för hälsans skull och för vår fina planet. Det kan verka tungt och svårt men det är busenkelt. Byt ut några rätter mot Quorn® så hjälper du planeten – en tugga i taget.

Våra goda produkter gör både dig och planeten gott. Det i sig är toppen, men vi vill ta det steget längre och minska vår klimatpåverkan ytterligare i hela produktionsprocessen. Därför nagelfar vi varenda liten process. Vi har redan lyckats minska klimatavtrycket för våra produktionsanläggningar och minskat vattenförbrukningen rejält. Om du vill läsa mer om vårt arbete kan du göra det här.

Saker vi är stolta över

Här är ett axplock av olika saker som vi har uppnått sedan 2012. Vi strävar efter att göra ännu mer och har satt upp ambitiösa mål.

33%

Vi har minskat koldioxidavtrycket i våra fabriker per ton med 83%[1]

97%

Genom en satsning på förpackningsinnovation har vi minskat plastförbrukningen med 147,5 ton[1]

36%

Vi har minskat vår vattenanvändning per ton med 36%[1]

Datakälla: 1. Positiv nettoinverkan – rapport (2022)

Love Food, Hate Waste Logo

Älska mat, hata svinn

“Slit och släng”, är inte längre tidens melodi. Därför gör vi allt vi kan för att även minimera matsvins:

Vi är en del av WRAP's Initiativ Courtauld 2025 för att minska svinn och utsläpp med en femtedel

Vi har ett nära samarbete med WRAP för att minska svinnet, såväl i hela vår varuflödeskedja som därhemma

Vi har uppnått en minskning av matsvinnet med 40 % 2021 jämfört med 2019[1]

Datakälla: 1. Positiv nettoinverkan – rapport (2022)

Positiv nettoinverkan – rapport

Vår senaste Positiv nettoinverkan – rapport finns ute nu. Se alla spännande nyheter och innovationer som bidrar till att göra Quorn® ännu mer hållbart. Visa rapporten

Visste du att?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

3 år

Du minskar utsläpp av växthusgaser som motsvarar att ladda din telefon i tre år genom att ersätta nötfärs med Quorn Färs en måltid i veckan†[2][3]

6,67X lägre

Vattenfotavtrycket för Quorn Färs är 6,67x lägre än för nötfärs†[2]

Datakällor: † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.