Intolerans

Kan jag vara överkänslig mot Quornprodukter?

Quorn™ har ätits i över 30 år och nästan 3 miljarder Quornmåltider har serverats.

Quornprodukter kan dock innehålla allergener såsom ägg, mjölk och gluten. Sådan information framgår tydligt i innehållsdeklarationen och allergiinformationen.

Enstaka allergiska reaktioner har skett efter intag av produkter som innehåller mykoprotein som tillhör mögel/svampfamiljen (fusarium venenatum).

Mycoprotein™ är rik på protein och fibrer, vilket kan skapa intolerans hos vissa människor.

Brittiska livsmedelsverket säger att ”enligt uppskattningar i undersökningar kommer en av mellan 100 000 och 200 000 personer att uppleva reaktioner mot dem” (Quorn™-produkter).

All mat som innehåller protein kan potentiellt orsaka negativa reaktioner hos vissa konsumenter. Cirka en av 200 personer antas ha intolerans mot exempelvis soja.

När du besöker vår webbplats använder vi cookies, som är små bitar information som gör det möjligt för oss att behålla de inställningar du anger på vår webbplats. Cookies används inte för att samla eller lagra personligt identifierbar information.