Quorn Pytt
En ovo-vegetarisk och glutenfri version av klassisk pyttipanna. Otroligt lättlagad, bara stek i 8 minuter så har du middagen klar.
118 kcal
(Per 100g)
3,4g fett
(Per 100g)
Glutenfri
Fryst
Produktinformation
Glutenfri
Ingen soja
Förpackningsstorlek: 990g (fryst)
Ingredienser
Rissolépotatis (50%) (potatis, solrosolja, druvsocker), Quorn Bitar (16 %) (mycoprotein, rehydrerad äggvita från frigående höns, naturligt aromämne, stabiliseringsmedel: kalciumacetat, kalciumklorid), lök (10 %), purjolök (10%), tomat (8 %), vatten, vegetabilisk olja (solros och raps), salt, lökpulver, chilipulver, socker, morotspulver, paprikapulver, svartpeppar, gurkmeja, naturligt aromämne. 14 % av produkten.
För allergener, inklusive spannmål som innehåller gluten, se ingredienser i fet stil.
Näringsinformation
Näringsvärde | Per 100g |
---|---|
Energi kJ | 497 |
kcal | 118 |
Fett | 3,4g |
Varav mättat fett | 0,4g |
Kolhydrater | 16,0g |
Varav sockerarter | 1,6g |
Fibrer | 3,2g |
Protein | 4,5g |
Salt | 0,91g |
Tillagning
Quorn Pytt (600g)
Tillaga direkt från frysen. Ta bort förpackningen. Blir godast när den steks.
(spis) 8 MIN
Hetta upp 1 msk olja i en medlelvarm stekpanna. Stek den djupfrysta Quorn Pytten i 8 minuter och rör om då och då.
(mikrovÅgsugn) 9 MIN
Lägg den djuprysta Quorn Pytten i en form avsedd för mikrovågsugn. Täck över med lock och tillaga på 800W. Rör om efter halva tiden. Låt stå 1 minut före servering.
Alla spisar och ugnar är olika, detta är endast riktlinjer. Kontrollera att produkten är genomvarm före servering.
Liknande vanliga frågor och svar
Är Quornprodukterna glutenfria?
Kan jag frysa Quorn efter tillagning?
Ja, det går bra att frysa Quorn efter tillagning. Så längen rätten får svalna innan du fryser den och alla de andra ingredienserna är lämpliga att frysa och värma igen, så kan du förvara den i frysen i upp till en månad.
När du vill njuta av din frysta rätt ska du se till att du tinar och tillaga den inom 24 timmar och att rätten är genomvarm innan du serverar den.
Kan man värma upp Quorn igen?
Quorn går utmärkt att värma upp igen, så länge det har förvarats svalt i kylskåpet och konsumeras inom 48 timmar. Se till att maten är genomvarm före servering och värm bara upp den igen en gång.
Recept och inspiration
Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!
Visa alla receptVi jobbar på att klimatberäkna den här produkten…*
Vi lägger till beräkningar av koldioxidavtryck på alla våra produkter, så att du kan se koldioxidavtrycket för gård till butik.
Läs merRÄKNAR PÅ DET