Skip to main content

Recept

Thaisallad med Quorn

Snabb och fräsch sallad som passar utmärkt på picknicken. En lätt rätt med ovo-vegetarisk Quorn Färs och härliga thailändska...

Till recept
  1. Home
  2. Recept

Upplev en hel värld av riktigt goda maträtter

Du kan välja mellan en rad olika aptitretande Quornmåltider® och upptäcka en ny värld av spännande smaker och inspirerande sätt att sätta piff på dina favoriträtter. Våra recept ger dig allt du behöver för att göra fantastiskt goda måltider, snabbt och smidigt.

Recipes

Hälsosamma recept

Recept

Vi har ett fantastiskt utbud av hälsosamma måltider som passar just dig. Prova våra härliga zucchininudlar som är smakrika,...

Till recept
Vegetarisk burgare

Recept

Prova på en smak av paradiset med vårt Hawaii-Quorn-burgar-recept, eller var lite mer äventyrlig med vår Kebabish Burgare.

Till recept
Veganskt

Recept

Vårt utbud av veganska Quornprodukter innehåller ingredienser till riktigt goda veganmåltider. Laga dina favoriträtter med...

Till recept

Klimatsmart mat

Visste du att klimatavtrycket för mat ligger på 5 kg CO2e per person och dag i Sverige? För att vi ska kunna nå en mer hållbar nivå behöver den siffran halveras till 2,5 kg CO2e per person och dag. På Quorn vill vi underlätta för dig som konsument att göra bra val för planeten.

Sedan 2011 mäter och beräknar vårt hållbarhetsteam klimatavtrycket för våra produkter och får sedan beräkningarna certifierade av Carbon Trust (läs mer om detta här). Med den kunskapen kan vi både klimatberäkna våra recept och visa hur stor skillnaden är när du lagar dina favoriträtter med Quorn jämfört med när du gör samma rätt med ett animaliskt protein. Alla våra recept klimatberäknas tillsammans med RISE.

Bolognese med Quorn Färs 0,5Kg CO2e
(Per portion)

Bolognese med nötkött 4,3Kg CO2e
(Per portion)

Lasagne med Quorn Färs 0,9Kg CO2e
(Per portion)

Lasagne med nötkött 4,7Kg CO2e
(Per portion)

Klimatbarometern

På våra storsäljare hittar du klimatbarometern, ett enkelt sätt för dig att kunna göra klimatsmarta val när du står i butiken. Den visar hur stort klimatavtrycket är för en måltid med våra produkter jämfört med den dagliga klimatbudget vi har att förhålla oss till. Den visar också vad samma måltid har för klimatavtryck när du gör den med ett animaliskt protein - allt för att underlätta för dig som konsument att kunna göra bra val för planeten.

Bolognese med Quorn Färs

0,5 kg CO2e(Per portion)

Dagligt max

2,5 kg CO2e(Per portion)

Samma rätt med nötkött

4,3 kg CO2e(Per portion)

Veganskt

Vårt utbud av veganska Quornprodukter innehåller ingredienser till riktigt goda veganmåltider. Laga alla dina favoriträtter med Quorn Vegan Nuggets eller vår supergoda Quorn Schnitzel. Riktigt läckra idéer som låter fantasin flöda.

Till recept