Recept

VÄLKOMMEN TILL MAKALÖSA MÅLTIDER

Ont om tid? Kräsmagar i familjen eller läckergommar på besök? Det ordnar vi. Quorn® har massor med goda vegetariska och veganska recept så att du kan trolla i köket och servera härliga måltider.

Visa alla recept

Grilla vegetariskt

Se hela utbudet

Vintermat

Se hela utbudet

Köttbullar och färs

Se hela utbudet

Klimatsmart mat

Visste du att klimatavtrycket för mat ligger på 5 kg CO2e per person och dag i Sverige? För att vi ska kunna nå en mer hållbar nivå behöver den siffran halveras till 2,5 kg CO2e per person och dag. På Quorn vill vi underlätta för dig som konsument att göra bra val för planeten.

Sedan 2011 mäter och beräknar vårt hållbarhetsteam klimatavtrycket för våra produkter och får sedan beräkningarna certifierade av Carbon Trust (läs mer om detta här). Med den kunskapen kan vi både klimatberäkna våra recept och visa hur stor skillnaden är när du lagar dina favoriträtter med Quorn jämfört med när du gör samma rätt med ett animaliskt protein. Alla våra recept klimatberäknas tillsammans med RISE.

Bolognese med Quorn Färs

0,5kg

C02e per portion

Bolognese med nötkött

4,3kg

C02e per portion

Lasagne med Quorn Färs

0,9kg

C02e per portion

Lasagne med nötkött

4,7kg

C02e per portion

Klimatbarometern

På våra storsäljare hittar du klimatbarometern, ett enkelt sätt för dig att kunna göra klimatsmarta val när du står i butiken. Den visar hur stort klimatavtrycket är för en måltid med våra produkter jämfört med den dagliga klimatbudget vi har att förhålla oss till. Den visar också vad samma måltid har för klimatavtryck när du gör den med ett animaliskt protein - allt för att underlätta för dig som konsument att kunna göra bra val för planeten.

Bolognese med Quorn Färs

0,5
kg CO2e portion

Dagligt max

2,5
kg CO2e portion

Samma rätt med nötkött

4,3
kg CO2e portion

Goda Veganska Recept

Vårt utbud av veganska Quornprodukter innehåller ingredienser till riktigt goda veganmåltider. Låt kreativiteten flöda med våra läckra recept.

Visa alla recept

SAKEN ÄR BIFF

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

Datakällor : † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019)

IDÉTORKA

Supergott, näringsrikt och lättlagat. Det är det vi är ute efter när vi tar fram nya härliga veganska och vegetariska recept. Upptäck nya favoriter!

Visa alla recept