Vegetariska Mini-piroger

Sugen på ett gott mellanmåll med mycket smak? Eller uppslag till plockmat? Då kan vi rekommendera våra lakto-ovo vegetariska piroger. Krämig mozzarella, färsk spenat och Quorn Färs omsluts av knaprig filodeg och gör det här till en perfekt rätt att dela med goda vänner.

Portioner 25-30

15 min

Enkelt

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 3 ark filodeg
  • 200 g fryst, tinad spenat, avrunnen
  • 200 g mozzarella (löpefri)
  • Salt
  • Peppar
  • Ägg till pensling

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stansa ut rundlar om 10 cm i diameter av filodegen.
  2. Stek färs i olja enligt anvisning på paketet. Salta och peppra efter smak.
  3. Klicka ut färs, spenat och mozzarella på varje rundel. Pensla kanten med ägg (som lim) och vik över till halvmånar. Tryck ihop ordentligt. Pensla även utanpå pirogerna med ägg. Grädda i ugnen tills de fått fin färg, cirka 5 minuter.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (31)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.