Vegetarisk lasagne med zucchini 3.3529411764706 out of 5, 1 based on 17 ratings

Recept

Vegetarisk lasagne med zucchini

17

Betygsätt detta recept

Njut av härliga italienska smaker med vårt läckra recept på lakto-ovo vegetarisk lasagne. Färsk selleri, lök och vitlök tillagas i en himmelsk pesto- och tomatsås och varvas med Quorn Färs, grillad zucchini och ricotta. Toppad med körsbärstomater och bakad i ugnen är det här en fantastiskt god middag.

385 Kcal Per portion
Portioner 4
60 min
1 CO2e/portion

Ingredienser

  • Ingredienser för lasagnesåsen:
  • 300 g Quorn-färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 selleristjälkar, fintärnade
  • 3 msk röd pesto
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl varmvatten
  • 400 g tomatpassata
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 stora squasher, skivade
  • Ingredienser för täcket:
  • 250 g ricottaost
  • 4 msk lätt crème fraiche
  • 1/4 tsk muskot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 6 körsbärstomater, delade
  • 30 g vegetarisk parmesanost, riven

Gjorda med Quorn Färs

Visa produkt