Skip to main content
ProduktinformationRecept och inspirationLiknande produkter

Quorn Färs

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Quorn Färs är superenkel att tillaga och en älskad storsäljare. Den är ovo-vegetarisk, glutenfri och särskilt bra i klassiska tacorätter, vegetarisk lasagne eller en vegetarisk färssås. Koldioxidavtrycket för den vegetariska färsen är 1,5 kg CO2e per kg och jämfört med nötfärs är klimatpåverkan hela 90% lägre för Quorn Färs. Med andra ord, riktigt gott och snällt för planeten!

Finns som tillfällig kampanjprodukt i utvalda butiker, med extra innehåll till samma pris som ordinarie produkt. Håll utkik!

92 kcal
(Per 100g)

0.17 kg
CO2e/serving

1,7g fett

Glutenfri

Fryst

A
näring

Produktinformation

Rik På Protein

Glutenfri

Ingen soja

Förpackningsstorlekar: 300g (fryst), 800g (fryst)

Ingredienser

Mycoprotein (88%), rehydrerad äggvita från frigående höns, ärtfiber, naturligt karamelliserat socker, stabiliseringmedel: kalciumklorid, kalciumacetat; glutenfritt kornmaltextrakt.

För allergener, inklusive spannmål som innehåller gluten, se ingredienser i fet stil.

Näringsinformation

Näringsvärde Per 100g
Energi kJ 384
kcal 92
Fett 1,7g
Varav mättat fett 0,5g
Kolhydrater 2,3g
Varav sockerarter 0,1g
Fibrer 7,5g
Protein 13g
Salt 0,14g

Tillagning

Fryst

Quorn Färs (800g)

(spis) 10 MIN

Värm såsen (cirka 500 g), tillsätt frusen Quorn 300 g. Rör om, täck med lock och låt sjuda i 10 minuter. Rör då och då.

Alla spisar är olika, detta är endast riktlinjer. Kontrollera att produkten är genomvarm före servering.

Liknande vanliga frågor och svar

Hur tillagar man Quorn Färs?

Du kan använda Quorn Färs på flera sätt i din matlagning. Det är en riktigt mångsidig ingrediens som det går snabbt att göra utsökta och mättande rätter på. Du hittar tillagningsinstruktioner för Quorn Färs här. Eventuella matrester går att frysa eller förvaras i kyl och servera när du vill att det ska gå fort.

Är Quornprodukterna glutenfria?

Quorn har ett glutenfritt utbud som du hittar här. Du kan även kolla in våra recept och få lite glutenfri måltidsinspiration.

Kan jag frysa Quorn efter tillagning?

Ja, det går bra att frysa Quorn efter tillagning. Så längen rätten får svalna innan du fryser den och alla de andra ingredienserna är lämpliga att frysa och värma igen, så kan du förvara den i frysen i upp till en månad.

När du vill njuta av din frysta rätt ska du se till att du tinar och tillaga den inom 24 timmar och att rätten är genomvarm innan du serverar den.

Recept och inspiration

Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!

Visa alla recept

Klimatavtrycket för den här produkten* är…

Den här produkten har märkts med ‘CO2 Measured’ för sitt låga klimatavtryck. Förutom att produkten är certifierad av Carbon Trust innebär det att vi också har åtagit oss att inom tre år sänka klimatavtrycket ytterligare.

*Baserat på 800g (fryst) Quorn Färs. Indikerade värden utgörs av klimatavtryck från jord till bord.

0.17

kg CO2e
(Per 100g)

Du kanske också gillar

Se alla produkter

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.