
Nabb och enkel vegetarisk chili
Njut av en smakrik och saftig ovo-vegetarisk måltid med en hint av chili. Den här mättande rätten bjuder på alla klassiska smaker från en vegetarisk chili – men med färre kalorier och lägre halt av mättat fett. Perfekt för dig som vill äta balanserat, näringsrikt och gott. Kanske blir det din nya favoriträtt?
Portioner 4
30 mins
Enkelt
269 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 gul lök, mycket finhackad
- 2 vitlöksklyftor, mycket finhackade
- 2 tsk chilipuré
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 400 g-burk med kidneybönor i chilisås
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 buljongtärning)
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
- 1 rågad matsked färsk koriander, finhackad
Tillagning
- Värm oljan i en stor stekpanna. Stek löken i 3 minuter. Tillsätt vitlök, chilipuré och rökt paprikapulver och tillaga i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt kidneybönor, tomatpuré, grönsaksbuljong och färs. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
- Krydda och smaka av och rör i den färska koriandern.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(41)
5 out of 5 stars
Nath
5 out of 5 stars
Enkelt och gott! Använde vita bönor istället för kidneybönor och det gick bra det med :)