
Mustig kikärtscurry med Quorn
En mustig och smakrik gryta som värmer gott! Med ovo-vegetarisk Quorn Färs och proteinrika kikärtor, kombineras denna rätt med aromatiska kryddor för att skapa en kryddig och mättande måltid. Perfekt för kalla dagar eller när du vill ha något riktigt gott och näringsrikt. Servera med fluffigt ris, varmt naanbröd eller en fräsch sallad för en komplett måltid.
Portioner 4
25 mins
Enkelt

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 500 g Quorn Färs
- Rapsolja till stekning
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 1 burk kokosmjölk, à 400 g
- 2 tsk spiskummin
- Salt
- Peppar
- Vatten
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- 130 g färsk spenat
- 1 lime
Till servering:
- 4 dl mathavre
- 1 kruka koriander
- Sesamfrön
Tillagning
- Koka mathavre enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek sedan i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin.
- Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg. Salta och peppra. Rör om ordentligt så att allt blandas.
- Tillsätt kokosmjölken. Fyll samma burk med vatten och häll i grytan. Häll sedan i de avrunna kikärtorna.
- Låt koka i 15 minuter. Ta sedan grytan från plattan och vänd ner spenaten. Riv ned limeskal och pressa i saften.
- Hacka koriander. Strö över sesamfrön och koriander på grytan. Servera med mathavre.