Matig kikärtscurry med Quorn
Värmande gryta full av smak! Med ovo-vegetarisk Quorn Färs och kikärtor är den här kryddiga rätten perfekt när du vill ha något matigt och gott.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 500 g Quorn Färs
- Rapsolja till stekning
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 1 burk kokosmjölk, à 400 g
- 2 tsk spiskummin
- Salt
- Peppar
- Vatten
- 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
- 130 g färsk spenat
- 1 lime
Till servering:
- 4 dl mathavre
- 1 kruka koriander
- Sesamfrön
Tillagning
- Koka mathavre enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek sedan i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin.
- Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg. Salta och peppra. Rör om ordentligt så att allt blandas.
- Tillsätt kokosmjölken. Fyll samma burk med vatten och häll i grytan. Häll sedan i de avrunna kikärtorna.
- Låt koka i 15 minuter. Ta sedan grytan från plattan och vänd ner spenaten. Riv ned limeskal och pressa i saften.
- Hacka koriander. Strö över sesamfrön och koriander på grytan. Servera med mathavre.