Skip to main content

Glutenfri pepperonipizza

Vem säger att en vegansk pizza måste vara tråkig? Här har du en pizza som får alla pepperoniälskare att sukta efter mer.

Portioner 4

40 mins

Enkelt

256 kcal
(Per 100g)

16,7g fett

Veganskt

Quorn vegetarisk pepperoni

Gjorda med Quorn Vegan Pepperoni

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

  • 100 g Quorn Vegan Pepperoni
  • 1 färdig pizzadeg
  • Tomatsås
  • 125 g vegansk riven ost
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 2 dl olja
  • Svartkål
  • Salt

Tillagning

  1. Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera svartkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
  2. Skär körsbärstomater i halvor. Bred ut tomatsås på pizzadegen. Toppa med pepperoni, körsbärstomater och riven ost. Tillaga i ugn enligt anvisning på pizzadegsförpackningen.
  3. Servera pizzan nygräddad toppad med färsk ruccola.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Helping the planet one bite at a time” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår med 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige, har fått sitt klimatavtryck verifierat av Carbon Trust för produktens hela livscykel. Detta betyder inte bara att vi känner till produktens klimatavtryck, utan också att vi har åtagit oss att även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läs här.