Glutenfri pepperonipizza

Vem säger att en vegansk pizza måste vara tråkig? Här har du en pizza som får alla pepperoniälskare att sukta efter mer.

Portioner 4

40 min

Enkelt

256 kcal
(Per portion)

16,7 g fett

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Pepperoni

Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 100 g Quorn Vegan Pepperoni
  • 1 färdig pizzadeg
  • Tomatsås
  • 125 g vegansk riven ost
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
  • 2 dl olja
  • Svartkål
  • Salt

Tillagning

  1. Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera svartkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
  2. Skär körsbärstomater i halvor. Bred ut tomatsås på pizzadegen. Toppa med pepperoni, körsbärstomater och riven ost. Tillaga i ugn enligt anvisning på pizzadegsförpackningen.
  3. Servera pizzan nygräddad toppad med färsk ruccola.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.