Skip to main content
  1. Home
  2. Recipes
  3. Vegetarisk Lasagne
Vegetarisk Lasagne 3.0151515151515 out of 5, 1 based on 66 ratings

Recept

Vegetarisk Lasagne

66

Lämna ett omdöme

Ta in italienska smaker till ditt kök med den här hälsosamma varianten på en riktig klassiker. Vårt recept på lakto-ovo vegetarisk lasagne har rikliga lager av pasta, krämig vit sås och en härlig stuvning, tillsammans med Quorn Färs blir det en helt oemotståndlig rätt!

563 Kcal Per portion
Portioner 6
25 min
Svårt Lite krävande
0,7 kg CO2e/portion

Ingredienser

  • 4–6 portioner
  • 16 st lasagneplattor (ej färska)

Quorn Färs

  • 300 gram Quorn Färs (tinad)
  • 2 morötter (finrivna)
  • 100 gram rotselleri (finriven)
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt

Béchamelsås:

  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt, nymalen

Topping:

  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
  • 250 gram mozzarella
  • några kvistar färsk salvia eller rosmarin

Till servering:

  • 1 dl parmesan (finriven)