Vegetarisk Lasagne 2.8837209302326 out of 5, 1 based on 43 ratings

Recept

Vegetarisk Lasagne

43

Betygsätt detta recept

Ta in italienska smaker till ditt kök med den här hälsosamma varianten på en riktig klassiker. Vår lakto-ovo vegetariska lasagne har rikliga lager av pasta, krämig vit sås och en härlig stuvning, tillsammans med Quorn Färs blir det en helt oemotståndlig rätt!

563 Kcal Per portion
Portioner 6
25 min
0,7 CO2e/portion

Ingredienser

  • 4–6 portioner
  • 16 st lasagneplattor (ej färska)

Quorn Färssås

  • 300 gram Quorn Färs (tinad)
  • 2 morötter (finrivna)
  • 100 gram rotselleri (finriven)
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk oregano
  • 1 1/2 tsk salt

Béchamelsås:

  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt, nymalen

Topping:

  • 6 soltorkade tomater i olja, avrunna, hela
  • 250 gram mozzarella
  • några kvistar färsk salvia eller rosmarin

Till servering:

  • 1 dl parmesan (finriven)

Gjorda med Quorn Färs

Visa produkt