Vegetarisk Currygryta
Prova vårt lättlagade recept på vegetarisk currygryta med Quorn Bitar, och skapa en härlig smakupplevelse till middag. Superenkelt och supergott!
Portioner 4
50 mins
Lite krävande
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 förpackning Quorn Bitar
- 4 msk rapsolja
- 4 små finhackade lökar
- 1 msk kanel (eller tre kanelstänger)
- 3 msk finhackad vitlök (eller 1 msk vitlökspulver)
- 2 msk hackad ingefära
- 2 1/4 dl hackade tomater
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk malen peppar
- ½ tsk gurkmeja
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk cayennepeppar
- drygt 1 dl crème fraiche
- 2 1/4 dl dl vatten
- lite hackad koriander (valfritt)
Tillagning
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme i 1 minut.
- Tillsätt lök och kanel, sautera i 4 minuter. Tillsätt därefter vitlök, ingefära, tomater, salt, peppar, gurkmeja, spiskummin, koriander, garam masala och cayennepeppar.
- Låt masalasåsen sjuda i minst 5 minuter eller tills oljan separeras från masalasåsen. En långsam tillagning tar fram alla smaker.
- Tillsätt Quorn Bitar och vatten och rör försiktigt ner crème fraiche. Sänk värmen och tillaga i 15 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt koriandern och låt currygrytan stå i minst 15 minuter. Servera med ris och/eller naanbröd.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(15)
5 out of 5 stars
Meron
5 out of 5 stars
Bra
Linda Johansson
5 out of 5 stars
Supermustig härlig gryta som är lätt att tycka om.. både små o stora åt!