Vegetarisk Currygryta

Prova vårt lättlagade recept på vegetarisk currygryta med Quorn Bitar, och skapa en härlig smakupplevelse till middag. Superenkelt och supergott!

Portioner 4

50 min

Lite krävande

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Bitar
  • 4 msk rapsolja
  • 4 små finhackade lökar
  • 1 msk kanel (eller tre kanelstänger)
  • 3 msk finhackad vitlök (eller 1 msk vitlökspulver)
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 1/4 dl hackade tomater
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk malen peppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk cayennepeppar
  • drygt 1 dl crème fraiche
  • 2 1/4 dl dl vatten
  • lite hackad koriander (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme i 1 minut.
  2. Tillsätt lök och kanel, sautera i 4 minuter. Tillsätt därefter vitlök, ingefära, tomater, salt, peppar, gurkmeja, spiskummin, koriander, garam masala och cayennepeppar.
  3. Låt masalasåsen sjuda i minst 5 minuter eller tills oljan separeras från masalasåsen. En långsam tillagning tar fram alla smaker.
  4. Tillsätt Quorn Bitar och vatten och rör försiktigt ner crème fraiche. Sänk värmen och tillaga i 15 minuter. Rör om då och då.
  5. Tillsätt koriandern och låt currygrytan stå i minst 15 minuter. Servera med ris och/eller naanbröd.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (15)

Linda Johansson

5 out of 5 stars

Supermustig härlig gryta som är lätt att tycka om.. både små o stora åt!

Meron

5 out of 5 stars

Bra

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.