
Quorn Massaman curry på 15 minuter

Detta snabba och enkla vegetariska recept på massaman-curry är fullt av härliga, aromatiska smaker. Tillagat med våra goda bitar och fasta potatisar som kokas i en ljuvligt kryddad currysås. Det är den perfekta vardagsmåltiden som bara tar 15 minuter att laga – och hela familjen kommer att älska den.
Portioner 4
15 min
Enkelt
257 kcal
(Per portion)
9,5g fett
(Per portion)
Glutenfri
7.7 g fiber
(Per portion)
14 g proteinet
(Per portion)

Gjorda med Quorn Pieces
Glutenfri
Ingen soja
Hög proteinhalt
Inga artificiella ingredienser
Ingredienser
-
300g Quorn Pieces
-
Lite olja till stekning
-
1 röd lök, skivad
-
300 g fast potatis, tärnad (1 cm)
-
1 röd paprika, skivad
-
4 msk massaman-currypasta
-
0,5 msk senapsfrön
-
1 burk (400 ml) lätt kokosmjölk
-
3 limeblad
-
100 ml grönsaksbuljong med låg salthalt
-
1 msk majsstärkelse (maizena)
-
75 g färsk spenat
-
Till garnering
-
Röd chili, skivad
-
Hackade jordnötter
-
Färsk thailändsk basilika
-
Till servering
-
Kokt basmatiris
Tillagning
- Hetta upp en stor non-stick-gryta på medelvärme. Tillsätt lite olja, bitarna, lök och potatis. Fräs i cirka 3 minuter under omrörning.
- Tillsätt röd paprika, massaman-currypasta, senapsfrön, kokosmjölk, limeblad och grönsaksbuljong.
- Blanda majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten och häll ner i grytan. Låt sjuda försiktigt i 11 minuter.
- Tillsätt spenaten, rör om och låt koka ytterligare 1 minut.
- Ta grytan från värmen och häll upp i varma serveringsskålar.
- Garnera med skivad röd chili, hackade jordnötter och färsk thailändsk basilika. Servera med basmatiris om du vill.
Chefs tip
Limeblad (även kallade kaffir limeblad) ger en frisk, citrusaktig smak som är typisk för thailändsk curry. Lägg i dem hela under tillagningen och ta bort innan servering. Om du inte hittar limeblad kan du ersätta med rivet skal av en halv lime.






