Vegetarisk pad thai med Quorn
Testa vårt ovo-vegetariska pad thai-recept och använd Quorn Bitar för att skapa din alldeles egna utsökta pad thai. Detta recept är snabbt, enkelt och gott. Det passar perfekt både till vardag och helg.
Portioner 4
15 mins
Enkelt
356 kcal
(Per portion)
4g fett
(Per portion)
23
g proteinet
(Per portion)
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- Ett paket risnudlar
- 3 msk olja
- 1 rödlök, tunt skivad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2-3 röda chilis, finhackade
- 4 msk ljus sojasås
- Saften från en lime
- 2 ägg, vispade
Topping:
- 4 msk färsk koriander, grovhackad
- 4 vårlökar, hackade
- 75g torrostade jordnötter, grovhackade
Tillagning
- Tillaga risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta olja i en djup panna och stek bitarna i 3-4 minuter. Häll i rödlöken och stek ytterligare 3 minuter. Tillsätt vitlök och chili och stek 1-2 minuter.
- Häll i sojasås och limesaft. Rör om ordentligt. Tillsätt risnudlarna och blanda.
- Häll över de vispade äggen lite i taget och vänta nån minut tills de börjar stelna. Rör sedan om snabbt tills äggen har stelnat helt och hållet. Tillsätt hälften av koriandern, vårlöken och jordnötterna och rör om ordentligt.
- Toppa med resten av koriandern, vårlöken och jordnötterna och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(59)
4 out of 5 stars
S
3 out of 5 stars
Tips: Koka risnudlar sist! Blev till en enda stor ihoplimmad klump under tiden det andra tillagades. Totalt misslyckat! Annars gott recept, la till strimlad vitkål, strimlade morötter och Pad thai sås också.
Freja
5 out of 5 stars
Jättegod!