Skip to main content

Quorn bowl med rött ris

Prova det här receptet på en god, nyttig och välkryddad skål med ovo-vegetarisk Quorn, avokado, tomater, svarta bönor och lime.

Portioner 4

0 min

Lite krävande

629 kcal
(Per portion)

Quornfiléer – proteinrika, ovo-vegetariska filéer, glutenfria och lätta att tillaga i ugn, panna eller gryta.

Gjorda med Quorn Filéer

Hög proteinhalt

Glutenfri

Ingen soja

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 2 dl rött ris
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 100g blandad sallad
  • 200g svarta bönor
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Majsdipp:
  • 300g majskorn på burk, avrunna
  • ½ citron
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

 1. Tina filéerna.   2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.  3. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra.  4. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen.  5. Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.  6. Servera de strimlade filéerna, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(29)

2 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.