Vegetarisk Quorn bibimbap - recept

Det här receptet är en lättare, ovo-vegetarisk version av den koreanska rätten bibimbap med Quorn Filéer istället för kyckling.

Portioner 4

Lite krävande

625 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer (312 g)
  • 1 msk honung
  • 3 msk japansk soya
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Sesamolja till stekning Ris:
  • 4 dl sushi-/jasminris
  • 0,75 dl risvinäger
  • 2 msk socker
  • Salt Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
  • 1 gurka
  • 2 morötter, skalade
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk japansk risvinäger
  • 1 msk finhackad röd chili Tillbehör:
  • Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
  • Kimchi
  • Rostade sesamfrön
  • Groddar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
  2. Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin, och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
  3. Marinera Quorn Filéer i honung, soja, och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. Stek äggen på ena sidan.
  5. Servering: Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela Quorn Filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (38)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.