Snabb vegetarisk gryta med Quorn - Recept på snabb vegetarisk middag

Prova vårt enkla recept på en snabb gryta med Quorn som du tillagar på 15 minuter. En härligt krämig Quornfilégryta gjord på Quorn filéer, champinjoner, sockermajs, lök och ärtor. Perfekt när du behöver en snabb vegetarisk middag!

Portioner 4

17 min

Enkelt

337 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 6 Quorn Filéer
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 100 g svamp, som miniportabello, tunt skivade
  • 450 ml mellanmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g broccolibuketter, blancherade i varmt vatten i 2 minuter
  • 75 g konserverat majs
  • 75 g frysta ärtor
  • 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken
  • 50 g mogen vegetarisk cheddar, riven

Tillagning

  1. Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp, rör om väl och låt steka under lock i 2 minuter. Rör om vid behov.
  2. Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter. Vänd ofta. Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Rör därefter i broccoli, majs och ärtor. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i den rivna osten.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (46)

Veg

5 out of 5 stars

Väldigt god och väldigt enkel att tillaga

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.