Vegetarisk Durban Curry - recept

Använd Quorn Filéer för att skapa en god ovo-vegetarisk curry som är full av smaker.

Portioner 4 to 6

20 min

Enkelt

371 kcal
(Per portion)

Glutenfri

15 g of fibre
(Per portion)

14 g proteinet
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 312 g (1 paket) Quorn Filéer
  • 4 tsk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 msk pressad vitlök
  • 2 msk krossad ingefära
  • 3 msk Durban masala eller pulver av röd curry
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4 kardemummafrön
  • 2,5 dl hackade tomater
  • 2,5-5 dl vatten
  • 4 förvällda (blancherade) potatisar, skurna i fyra bitar
  • 250 g frysta ärtor
  • Färsk koriander som garnering

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor och stek i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomater och vatten, koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt potatisen och Quorn Filéer och låt sjuda ytterligare 20 minuter.
  3. Tillsätt ärtorna, låt sjuda ytterligare 5 minuter och stäng sedan av värmen och garnera med färsk koriander.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (33)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.