Bolognese med zoodles

Prova vårt aptitretande recept på en hälsosam lakto-ovo vegetarisk zucchinipasta bolognese gjord på zucchini, champinjoner, lök, selleri och Quorn Färs. Under 300 kalorier per protion, låga halter av fett och mättat fet och hög proteinhalt.
Portioner 4
18 min
Enkelt
288 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 morot, fintärnad
- 1 selleristjälk, fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, mosade
- 200 g svamp, tärnad
- 1 dl rödvin
- 4 dl tomatpassata
- 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
- 1 glutenfri grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl varmvatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- Knippa färsk basilika, riven
- Salt och peppar efter smak
- Valfri riven vegetarisk hårdost att servera till
- 4 medelstora squasher, skurna i tunna strimlor
- 2 msk olivolja
- 1 msk riven vegetarisk parmesan
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök, morot och selleri. Stek på medelhög värme i ungefär 5 minuter tills grönsakerna har mjuknat. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp och stek under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Rör i rödvinet och reducera tills vätskevolymen har halverats.
- Tillsätt passata, vegetarisk Worcestershiresås, grönsaksbuljong, tomatpuré och oregano. Rör om väl. Tillaga i 8–10 minuter tills grönsakerna är genomkokta.
- Rör i Quorn-färsen och tillaga på låg värme i ytterligare 5 minuter. Rör i basilika och krydda och smaka av.
- Tillaga under tiden squashen enligt följande:
- Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt squashstrimlorna och stek i 2–3 minuter. Ta upp dem från stekpannan och sila bort eventuell vätska. Rör i osten och krydda med salt och svartpeppar.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.