Bolognese med zoodles
Prova vårt aptitretande recept på en hälsosam lakto-ovo vegetarisk zucchinipasta bolognese gjord på zucchini, champinjoner, lök, selleri och Quorn Färs. Under 300 kalorier per protion, låga halter av fett och mättat fet och hög proteinhalt.
Portioner 4
18 mins
Enkelt
288 kcal
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 morot, fintärnad
- 1 selleristjälk, fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, mosade
- 200 g svamp, tärnad
- 1 dl rödvin
- 4 dl tomatpassata
- 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
- 1 glutenfri grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl varmvatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- Knippa färsk basilika, riven
- Salt och peppar efter smak
- Valfri riven vegetarisk hårdost att servera till
- 4 medelstora squasher, skurna i tunna strimlor
- 2 msk olivolja
- 1 msk riven vegetarisk parmesan
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök, morot och selleri. Stek på medelhög värme i ungefär 5 minuter tills grönsakerna har mjuknat. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp och stek under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Rör i rödvinet och reducera tills vätskevolymen har halverats.
- Tillsätt passata, vegetarisk Worcestershiresås, grönsaksbuljong, tomatpuré och oregano. Rör om väl. Tillaga i 8–10 minuter tills grönsakerna är genomkokta.
- Rör i Quorn-färsen och tillaga på låg värme i ytterligare 5 minuter. Rör i basilika och krydda och smaka av.
- Tillaga under tiden squashen enligt följande:
- Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt squashstrimlorna och stek i 2–3 minuter. Ta upp dem från stekpannan och sila bort eventuell vätska. Rör i osten och krydda med salt och svartpeppar.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(42)
2 out of 5 stars