Skip to main content

Vegetarisk risotto med Quorn färs och timjan

Vegetarisk risotto med Quorn färs och timjan

Vårt härliga recept på lakto-ovo vegetarisk risotto med Quorn Färs smakar ljuvligt av fräsch timjan och ett generöst täcke av vegetarisk parmesan.

Portioner 2

40 mins

433 kcal
(Per 100g)

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

 • 150 g Quorn Färs
 • 1 msk olivolja
 • 1 lök, finhackad
 • 1 stjälkselleri, finhackad
 • 5 g timjanblad, plus extra till garnering
 • 100 g arborioris
 • 6 dl vitt vin, efter smak
 • 3,5–5 dl grönsaksbuljong, uppvärmd i en gryta
 • 20 g vegetarisk parmesanost, riven och lite extra till garnering

Tillagning

 1. Sätt en mellanstor gryta på medelhög värme. Häll i ½ matsked olivolja och tillsätt därefter selleri och lök. Stek tills allt är genomskinligt och tillsätt sedan timjan. Stek under en minut, tillsätt arborioris och rör om i oljan. Häll i vitt vin, om så önskas, och rör tills det förångas. Tillsätt långsamt buljongen, lite åt gången, tills arborioriset är färdigkokt och krämigt, men ändå har lite tuggmotstånd. Rör ner riven parmesanost.
 2. Hetta upp resterande olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i färsen och stek under ett par minuter. Rör ner hälften av färsen i risotton.
 3. Servering: Lägg upp risotton på tallrikar, toppa med resten av färsen och strö över några timjanblad och riven parmesanost.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(30)

2 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.