
Den här krämiga pastarätten är helt vegansk och dessutom glutenfri. En lättlagad rätt som tack vare färska och smakrika ingredienser är en härlig smakupplevelse.
Ingredienser
- 1 förpackning Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, skurna i bitar
- 1 avokado, skalad, urkärnad och delad i halvor
- 30 g färsk basilika
- 1 vitlöksklyfta
- 20 g pinjenötter
- 20 g vegansk italiensk hårdost
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 2 msk extra jungfruolivolja
- 1 msk limejuice
- 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och grovt hackade
- 400 g glutenfri pasta
Till serveringen:
- Färsk basilika
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Lägg avokado, basilika, vitlök, pinjenötter, ost, salt, peppar, olivolja och limejuice i en matberedare och blanda tills allt är finfördelat. Ställ blandningen åt sidan.
- Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt den rinna av, men spara 2 msk av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i grytan och lägg till avokadopeston, hackade soltorkade tomater, skurna Quorn Vegan Skivor Rökt Smak och pastavattnet. Rör runt tills pastan blandats helt med ingredienserna.
- Servera direkt med färsk basilika, salt och svartpeppar.
