Fluffiga Veganska Amerikanska Pannkakor Med Quorn Rökta Skivor & Lönnsirap
Härligt fluffiga och veganska amerikanska pannkakor med söt lönnsirap. I stället för bacon serveras dessa godingar med strimlor av krispigt stekta Quorn Skivor Rökt Smak.
Perfekt till helgfrukost eller brunch!
Portioner 4
25 mins
Enkelt
551 kcal
(Per portion)
6,6g fett
(Per portion)
Veganskt
Gjorda med Quorn Vegan Skivor med Rökt Smak
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 frp Quorn Vegan Skivor Med Rökt Smak
- 1 msk lönnsirap
Till pannkakorna
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 4,5 dl havremjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk vegetabilisk olja för stekning
Tillagning
- Häll mjöl och bakpulver i en bunke och blanda ihop. Tillsätt havremjölken långsamt, vispa hela tiden för att förhindra klumpar. Blanda i vaniljsocker och vispa tills det är slätt.
- Pensla båda sidor av Quorn Skivor Rökt Smak med lönnsirap. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Stek de veganska skivorna i 1-2 minuter eller tills de är knapriga. Lägg över på en skärbräda och skär i strimlor.
- Värm en non-stick stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite olja och stek pannkakorna på båda sidor i omgångar, använd en knapp deciliter smet för varje pannkaka.
- Servera pannkakorna staplade på ett fat. Strö över de lönnglaserade strimlorna av Quorn Skivor Rökt Smak. Ringla över extra lönnsirap och hugg in!