Krämig vegetarisk allt-i-en-form-risoni med Quorn Filéer
Laga allt i samma form, enklare än så här blir det inte att göra en krämig vegetarisk risonigratäng. Du får tid över till annat samtidigt som hela familjen får en god middag.
Receptet är framtaget av Marcus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.
Fileers & Bitar Vegetarisk Gratäng Vegetariska och veganska middag recept Quorn's Vegetariska Recept
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 624 g Quorn Filéer
- 250 g risoni
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 burk soltorkade tomater
- En näve bladspenat
- Oregano
- Riven parmesan
Tillagning
- Finhacka lök och vitlök.
- Lös upp 1 buljongtärning i 5 dl kokande vatten.
- Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek Quorn Filéer, låt dom få fin färg.
- Häll över löken, vitlöken, soltorkade tomater och oregano med filéerna. Låt fräsa en stund tillsammans.
- Häll över risoni och grönsaksbuljong. Låt puttra en stund.
- Lägg i bladspenat och häll över grädden. Låt småputtra tills det blivit krämigt och pastan känns klar.
- Avsluta med riven parmesan och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptRecept
Quornfiléer med taggiasca-oliver, soltorkade tomater och kapris
Portioner 4
20 mins
414 kcal
(Per 100g)