
Krämig vegetarisk risonigratäng med Quorn Filéer

Letar du efter en snabb och smakrik vardagsrätt? Den här krämiga vegetariska risonigratängen med Quorn Filéer, soltorkade tomater och färsk spenat är både enkel att laga och full av smak. Allt lagas i en form – perfekt för stressiga dagar när du vill ha något gott på bordet snabbt. Servera med en grönsallad eller ät den precis som den är. Klar på bara 25 minuter!
Receptet är framtaget av Marcus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.
Fileers & Bitar Vegetarisk Gratäng Vegetariska och veganska middag recept Quorn's Vegetariska Recept
Portioner 4
25 mins
Enkelt

Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 624 g Quorn Filéer
- 250 g risoni
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 burk soltorkade tomater
- En näve bladspenat
- Oregano
- Riven parmesan
Tillagning
- Finhacka lök och vitlök.
- Lös upp 1 buljongtärning i 5 dl kokande vatten.
- Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek Quorn Filéer, låt dom få fin färg.
- Häll över löken, vitlöken, soltorkade tomater och oregano med filéerna. Låt fräsa en stund tillsammans.
- Häll över risoni och grönsaksbuljong. Låt puttra en stund.
- Lägg i bladspenat och häll över grädden. Låt småputtra tills det blivit krämigt och pastan känns klar.
- Avsluta med riven parmesan och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(4)
5 out of 5 stars
Linda
5 out of 5 stars
Så gott
Marianne
5 out of 5 stars
Jätte gott
Evelina
5 out of 5 stars
Gott!
Åsa Jansson
5 out of 5 stars
Snabbt, lätt och mycket gott.