Recept

Powerbowl med Quorn Bitar och fusilli

En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.

Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.

Portioner 4

30 min

Lite krävande

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 300g bön- eller linspasta
  • Marinad shawarma:
  • 1 msk Turkisk yoghurt
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt & peppar
  • 2 tsk shawarmakrydda*
  • Hummus:
  • 3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
  • 1 frp kokta kikärtor (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 3 msk tahini (sesampasta, gärna den ljusa)
  • Salt
  • Kålsallad:
  • Ca 150g rödkål
  • Ca 100g grönkål
  • 0,5 citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Grönsaker:
  • 100g körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 röd paprika

Tillagning

  1. Shawarma: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, och häll över Quorn Bitar. Blanda väl och låt marinera medan du förbereder övrigt.
  2. Hummus: Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
  3. Kålsallad: Strimla kål och hacka grönkål. Lägg i en skål. Pressa citron över, tillsätt rapsolja och salt. Massera salladen med händerna tills den blir mjuk.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, sila av.
  5. Grönsaker: Hacka grönsakerna.
  6. Quorn: Stek shawarmamarinerade Quorn Bitar.
  7. Lägg pasta i en djup skål och tillsätt grönsakerna. Toppa med shawarmamarinerade Quorn Bitar, kålsallad, rödbetshummus och lite rapsolja. Hugg in.

*Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

0 out of 5 stars (0)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.