Powerbowl med Quorn Bitar och fusilli
En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.
Portioner 4
30 mins
Lite krävande
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
-
300g Quorn Bitar
-
300g bön- eller linspasta
-
Marinad shawarma:
-
1 msk Turkisk yoghurt
-
1 msk ketchup
-
1 msk kallpressad rapsolja
-
1 vitlöksklyfta
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
Salt & peppar
-
2 tsk shawarmakrydda*
-
Hummus:
-
3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
-
1 frp kokta kikärtor (à ca 400 g)
-
1 vitlöksklyfta
-
1 citron
-
3 msk tahini (sesampasta, gärna den ljusa)
-
Salt
-
Kålsallad:
-
Ca 150g rödkål
-
Ca 100g grönkål
-
0,5 citron
-
2 msk kallpressad rapsolja
-
Salt
-
Grönsaker:
-
100g körsbärstomater
-
0,5 gurka
-
1 röd paprika
Tillagning
- Shawarma: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, och häll över Quorn Bitar. Blanda väl och låt marinera medan du förbereder övrigt.
- Hummus: Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
- Kålsallad: Strimla kål och hacka grönkål. Lägg i en skål. Pressa citron över, tillsätt rapsolja och salt. Massera salladen med händerna tills den blir mjuk.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, sila av.
- Grönsaker: Hacka grönsakerna.
- Quorn: Stek shawarmamarinerade Quorn Bitar.
- Lägg pasta i en djup skål och tillsätt grönsakerna. Toppa med shawarmamarinerade Quorn Bitar, kålsallad, rödbetshummus och lite rapsolja. Hugg in.
*Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.