Skip to main content

Vegetarisk Färssås

Ovo-vegetarisk Färssås - recept

Njut av en härlig ovo-vegetarisk spaghetti bolognese gjord på Quorn Färs ikväll. Smaksätt med lite vegetarisk parmesanost för ett extra smaklyft.

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater, basilikakryddade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning

Till servering

  • 250 g okokt spagetti
  • Vegetarisk Parmesan
  • Färska örter

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning.
  2. Skala lök, vitlök och morötter och riv dem fint.
  3. Värm olja i stekpanna. Stek färsen, morötter, lök och vitlök på medelvärme tills det fått färg. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt småputtra cirka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med nykokt pasta, parmesan och färska örter.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(37)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.