När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Qurnbullar med sås - recept

serves
Portioner 6
serves
kalorier * Per portion

Ingredienser

  • Till Quorn-bullarna:
  • 300 g Quorn-färs
  • 2 msk  olja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
  • 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 medelstor potatis, kokad och mosad  
  • 1dl mellangrädde
  • 3 ägg, vispade
  • salt
  • Till såsen:
  • 1 msk smör
  • ½ msk mjöl  
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 msk sojasås

Tillagning

1. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
2. Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
3. Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
4. Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.) 
5. Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
6. Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
7. Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
8. Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter.

Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.   


Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.   


trycket recept
recept som du kanske gillar