Skip to main content
Foodservice

Superprotein, supergott

Quorn®-produkter är gjorda av superproteinet Quorn mycoprotein. Oavsett rätt så får du i dig vårt jättegoda protein som är snällt mot både dig och planeten.

Produkter

Quorn har ett brett utbud av veganska och vegetariska produkter som är enkla att använda i din matlagning. Välj mellan klassiska ingredienser som färs, filéer och bitar, frasiga panerade produkter, smidig och lättlagad fast food samt goda, näringsrika pålägg. Ladda ner produktsortiment

Vatten för Världen

Med Quorn på matsedeln bidrar du till att fler barn får tillgång till rent vatten.

Rent vatten ett av FN:s globala mål. Avsaknaden av rent vatten har djupgående effekter på samhällen världen över och konsekvenserna slår hårt mot barns skolgång, säkerhet och hälsa - framförallt flickornas.

I kampanjen Vatten för Världen skänker Quorn Foodservice del av försäljningen* till stiftelsen Charity by Friendship som bygger brunnar på skolor i Etiopien. En brunn kostar runt 50 000 kronor och vi siktar på att tillsammans bygga minst fem brunnar.

Quorn – ett vattensmart superprotein

Det krävs 90% mindre vatten för att odla Quorn mycoprotein som Quorn görs av, jämfört med vissa animaliska proteinkällor1. Och Quorn Färs har 10 gånger lägre vattenavtryck än köttfärs2. Läs mer i vår hållbarhetsrapport, sid 22.

Hur kan du bidra?

Enkelt. När du serverar Quorn i din matsal eller restaurang så bidrar du! Gör dina inköp direkt hos din grossist.

Anmäl dig här

Är du en skola och serverar Quorn?

Maila oss skolans namn, antal ätande, adress och kontaktperson på skolan så skickar vi gratis elevmaterial i form av poster, bordsryttare och klistermärken att använda i och utanför matsalen.

Se kontaktformulär längst ner på sidan.

* Kampanjen pågår 1/8 2021-22/3 2022. Bidraget räknas på den försäljning som överstiger samma period föregående år.

Källa: 1. Quorn Footprint Comparison Report 2021, 2. Global average, Quorn Footprint Comparison Report 2021

Varumärkesengagemang

Att arbeta med Quorn säkerställer att du har en samarbetspartner som är välkänd för sin kvalitet och som människor litar på för att leverera bra produkter. Tillsammans kan vi skapa utsökt mat för framtiden.

Ett etablerat varumärke

Över 6 miljoner kunder garanterar att våra produkter är kända och uppskattade

Varumärkeskännedom

82% varumärkeskännedom garanterar omedelbar igenkänning

Visste du att?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

3 år

Du minskar utsläpp av växthusgaser som motsvarar att ladda din telefon i tre år genom att ersätta nötfärs med Quorn Färs en måltid i veckan†[2][3]

6,67X lägre

Vattenfotavtrycket för Quorn Färs är 6,67x lägre än för nötfärs†[2]

Datakällor : † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)

Kontakt

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller tankar kring Quorn, våra produkter och vad vi kan erbjuda er som kund. Fyll i nedan formulär så återkommer vårt fantastiska foodserviceteam till er snarast möjligt.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Helping the planet one bite at a time” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår med 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige, har fått sitt klimatavtryck verifierat av Carbon Trust för produktens hela livscykel. Detta betyder inte bara att vi känner till produktens klimatavtryck, utan också att vi har åtagit oss att även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läs här.