Matig kikärtscurry med Quorn

Värmande gryta full av smak! Med ovo-vegetarisk Quorn Färs och kikärtor är den här kryddiga rätten perfekt när du vill ha något matigt och gott.

Portioner 4

25 min

Enkelt

0,6kg
CO2e/portion

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 500 g Quorn Färs
  • Rapsolja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 g
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
  • 130 g färsk spenat
  • 1 lime
Till servering:
  • 4 dl mathavre
  • 1 kruka koriander
  • Sesamfrön

Tillagning

  1. Koka mathavre enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek sedan i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin.
  3. Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg. Salta och peppra. Rör om ordentligt så att allt blandas.
  4. Tillsätt kokosmjölken. Fyll samma burk med vatten och häll i grytan. Häll sedan i de avrunna kikärtorna.
  5. Låt koka i 15 minuter. Ta sedan grytan från plattan och vänd ner spenaten. Riv ned limeskal och pressa i saften.
  6. Hacka koriander. Strö över sesamfrön och koriander på grytan. Servera med mathavre.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.