Sloppy Joe Pizza

Det här receptet är bara så enkelt. En måltid som hela familjen kommer att älska!

Portioner 4-6

25 min

Enkelt

440 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, tärnad
  • 4 msk BBQ Sauce (se recept nedan)
  • 1 msk vegetarisk Worcestershire-sås
  • 4 msk ketchup
  • 2 tsk senap
  • 2 msk konserverad majs
  • 2 x 25 cm pizzadeg
  • 1 msk tomatpuré
  • 100 g Monterrey Jack-ost, riven
  • Servera med en handfull ruccolablad
  • 8 msk farinsocker
  • 2 msk cidervinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk vegetarisk Worcestershire-sås
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk flytande rökarom
  • 150 ml ketchup

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och bryn löken lätt i 4–5 minuter tills den är mjuk. Rör ned BBQ Sauce, vegetarisk Worcestershire-sås, ketchup och senap och låt det bli genomvarmt. Tillsätt Quornfärs och majs, bryn i ytterligare 2–3 minuter. Ta bort pannan från plattan.
  3. Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper, pensla med tomatpuré och strö över en fjärdedel av den rivna osten. Ringla över Quorn Sloppy Joe-toppingen och strö över resten av den rivna osten.
  4. Tillaga i ugn i 15–20 minuter tills pizzan är gyllenbrun. Ta ut pizzan ur ugnen och strö några ruccolablad över pizzan.
  5. Servera med en tomat- och basilikasallad. För ett kryddstarkt alternativ, prova att byta ut hälften av BBQ-såsen mot Sriracha Sauce. All överbliven BBQ Sauce kan förvaras i en lufttät burk i kylskåp, i upp till två veckor.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (31)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.