Sloppy Joe Pizza
Det här receptet är bara så enkelt. En måltid som hela familjen kommer att älska!
Portioner 4
25 mins
Enkelt
440 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 1 msk olivolja
- 1 lök, tärnad
- 4 msk BBQ Sauce (se recept nedan)
- 1 msk vegetarisk Worcestershire-sås
- 4 msk ketchup
- 2 tsk senap
- 2 msk konserverad majs
- 2 x 25 cm pizzadeg
- 1 msk tomatpuré
- 100 g Monterrey Jack-ost, riven
- Servera med en handfull ruccolablad
- 8 msk farinsocker
- 2 msk cidervinäger
- 1 msk honung
- ½ tsk vegetarisk Worcestershire-sås
- ½ tsk malen kryddpeppar
- ¼ tsk vitlökspulver
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 msk flytande rökarom
- 150 ml ketchup
Tillagning
- Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och bryn löken lätt i 4–5 minuter tills den är mjuk. Rör ned BBQ Sauce, vegetarisk Worcestershire-sås, ketchup och senap och låt det bli genomvarmt. Tillsätt Quornfärs och majs, bryn i ytterligare 2–3 minuter. Ta bort pannan från plattan.
- Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper, pensla med tomatpuré och strö över en fjärdedel av den rivna osten. Ringla över Quorn Sloppy Joe-toppingen och strö över resten av den rivna osten.
- Tillaga i ugn i 15–20 minuter tills pizzan är gyllenbrun. Ta ut pizzan ur ugnen och strö några ruccolablad över pizzan.
- Servera med en tomat- och basilikasallad. För ett kryddstarkt alternativ, prova att byta ut hälften av BBQ-såsen mot Sriracha Sauce. All överbliven BBQ Sauce kan förvaras i en lufttät burk i kylskåp, i upp till två veckor.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(31)
3 out of 5 stars