
Quorn Grekiska Vegetariska Moussaka
Älskad grekisk klassiker i lakto-ovo-vegetarisk tappning! Med smaker som för dig till Medelhavet och klimatsmarta råvaror får du allt i en ugnsform.
Portioner 4
75 mins
En utmaning

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 600 g Quorn Färs
- 2 auberginer
- Rapsolja till stekning
- 4 potatisar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 3 msk ajvar relish
- 125 g fetaost
- Salt
- Peppar
Vit sås:
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk smör
- 4 dl mjölk
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen, skala den och skär i tjocka skivor.
- Hacka lök och vitlök och stek glansig i olja.
- Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg.
- Häll på krossade tomater och ajvar relish. Salta och peppra och låt koka i cirka 15 minuter.
- Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och stek dem på hög värme i torr panna tills de får lite färg.
- Smält smöret till den vita såsen i en kastrull. Rör ner mjölet och späd ut med mjölk. Låt koka upp och rör om tills du har en jämn och fin sås.
- Häll lite olja i en form. Lägg i skivad potatis och hälften av aubergineskivorna så det täcker formen. Häll på färssåsen och toppa med resten av auberginen. Avsluta med den vita såsen överst.
- Smula över fetaost och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Lägg folie på moussakan om den får för mycket färg.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(3)
5 out of 5 stars
Abbe
5 out of 5 stars
Mycke bra