Grillspett med Quornbullar
Prova våra läckra, lakto-ovo vegetariska grillspett – en god variant på kebabspett. Gjorda med Quorn Bullar och klar på bara 10-15 minuter.
Portioner 4
10 mins
Lite krävande
253 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik På Protein
FIBERKäLLA
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
- 3 msk vegetarisk röd pesto
- 3 msk tomatpuré
- 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 2 tsk socker
- salt och nymalen svartpeppar
- 1½ dl grekisk yoghurt
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk färsk persilja eller koriander, hackad
- 1 grön eller gul paprika
- 1 rödlök
- 6 körsbärstomater och 6 champinjoner
- Kebabspett: Om du använder träspett kan du lägga dem i vatten i ca 15 minuter innan grillning.
Tillagning
- Rör ihop vegetarisk pesto, tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor, socker och kryddor i en skål. Tillsätt Quorn Bullar och blanda ordentligt så att de är helt täckta. Täck över skålen och ställ in i kylskåpet.
- Gör dippen genom att blanda grekisk yoghurt, citronsaft, persilja, resten av vitlöken och kryddorna. Täck över dippen och ställ in den i kylskåpet tills den ska serveras.
- Skär paprika och lök i lagom stora bitar (ca 2,5 cm).
- Trä på Quorn Bullar, paprika, lök, svamp och tomater på spetten. Använd 3 eller 4 bullar till varje spett.
- Täck en grillpanna med inoljad folie, placera kebabspetten på folien och grilla i 10–15 minuter på medelhög värme. Vänd spetten regelbundet och pensla på resten av marinaden eller oljan vid behov. Kebabspetten kan också tillagas på en grill på bara några minuter*. Justera höjden på gallret för att inte bränna marinaden.
- Grillningstiden är ungefärlig
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(28)
3 out of 5 stars