Prova vårt lakto-ovo vegetariska recept på grillade Quorn Bullar, inspirerade av svenska köttbullar, i en syrlig lime och vitlökssås. Perfekt på grillen och klar på 30 minuter.
5 vitlöksklyftor (rostade tills de är mjuka) med lite olivolja
½ tsk salt
2 äggulor
1 msk färskpressad limesaft
skalet från 1 lime
1 nypa cayennepeppar
2dl extra jungfruolja
Tillagning
Förvärm ugnen på 200 °C.
Tillredning av såsen: rör ihop alla ingredienser och värm upp tills sockret lösts upp. Koka på låg värme i ca 5 minuter tills såsen är sirapsaktig.
Täck bullarna med såsen och tillaga på en ugnsplåt i 15–18 minuter. Vänd på bullarna några gånger under tillagningen.
Börja göra aiolin genom att krossa vitlöken med baksidan av en gaffel. Lägg den krossade vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna och limesaften. Tillsätt cayennepeppar och rör ned olja, lite i taget, tills den har blandats helt och blandningen emulgerar. Tillsätt limeskal och sätt aiolin i kylskåp tills den ska serveras (inom 24 timmar).
Servera Quorn Bullar på en bädd av ruccola med lime och aioli med rostad vitlök.