Grillade Quornbullar i lime - recept

Prova vårt lakto-ovo vegetariska recept på grillade Quorn Bullar, inspirerade av svenska köttbullar, i en syrlig lime och vitlökssås. Perfekt på grillen och klar på 30 minuter.

Portioner 4

30 min

Lite krävande

500 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar

Rik på protein
Fiberkälla
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
Sås:
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk socker
  • 3 msk cidervinäger
  • ½ tsk kummin, malen
  • ½ tsk koriander, malen
  • ½ tsk currypulver
  • 1 tsk rökt paprika
  • saft från 1 citron
  • Aioli med rostad vitlök
  • 5 vitlöksklyftor (rostade tills de är mjuka) med lite olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • skalet från 1 lime
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 2dl extra jungfruolja

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 200 °C.
  2. Tillredning av såsen: rör ihop alla ingredienser och värm upp tills sockret lösts upp. Koka på låg värme i ca 5 minuter tills såsen är sirapsaktig.
  3. Täck bullarna med såsen och tillaga på en ugnsplåt i 15–18 minuter. Vänd på bullarna några gånger under tillagningen.
  4. Börja göra aiolin genom att krossa vitlöken med baksidan av en gaffel. Lägg den krossade vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna och limesaften. Tillsätt cayennepeppar och rör ned olja, lite i taget, tills den har blandats helt och blandningen emulgerar. Tillsätt limeskal och sätt aiolin i kylskåp tills den ska serveras (inom 24 timmar).

Servera Quorn Bullar på en bädd av ruccola med lime och aioli med rostad vitlök.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (31)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.