Vegetariska köttbullar med vegetarisk brunsås

Om du gillar att käka köttbullar med brunsås, så har vi det perfekta vegetariska alternativet till dig. Våra ovo-vegetariska Quorn Bullar smakar riktigt gott tillsammans med en krämig, vegetarisk brunsås. Servera med potatismos, gröna ärtor och lite lingonsylt. Vegetariska köttbullar har aldrig varit mumsigare!
Portioner 6
Lite krävande

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik på protein
Fiberkälla
Ingen soja
Ingredienser
Till Quorn-bullarna:- 300 g Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
- 2 msk olja
- 1 lök, finhackad
- 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
- 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 medelstor potatis, kokad och mosad
- 1dl mellangrädde
- 3 ägg, vispade
- salt Till såsen:
- 1 msk smör
- ½ msk mjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1dl grädde
- salt och peppar
- 2 msk sojasås
Tillagning
- Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
- Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
- Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
- Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
- Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
- Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
- Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
- Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter. Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.