
Vegetariska köttbullar med vegetarisk brunsås
Om du gillar att käka köttbullar med brunsås, så har vi det perfekta vegetariska alternativet till dig. Våra ovo-vegetariska Quorn Bullar smakar riktigt gott tillsammans med en krämig, vegetarisk brunsås. Servera med potatismos, gröna ärtor och lite lingonsylt. Vegetariska köttbullar har aldrig varit mumsigare!
Portioner 6
0 mins
Lite krävande

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik På Protein
FIBERKäLLA
Ingen soja
Ingredienser
Till Quorn-bullarna:
- 300 g Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
- 2 msk olja
- 1 lök, finhackad
- 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
- 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 medelstor potatis, kokad och mosad
- 1dl mellangrädde
- 3 ägg, vispade
- salt Till såsen:
- 1 msk smör
- ½ msk mjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1dl grädde
- salt och peppar
- 2 msk sojasås
Tillagning
- Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
- Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
- Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
- Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
- Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
- Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
- Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
- Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter. Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(40)
3 out of 5 stars
Christian
2 out of 5 stars
Två matskedar soja är för mycket, såsen kommer då att smaka kraftigt av soja och inte så mycket annat.