Skip to main content

Vegetariska köttbullar med vegetarisk brunsås

Quornbullar med vegetarisk brunsås

Om du gillar att käka köttbullar med brunsås, så har vi det perfekta vegetariska alternativet till dig. Våra ovo-vegetariska Quorn Bullar smakar riktigt gott tillsammans med en krämig, vegetarisk brunsås. Servera med potatismos, gröna ärtor och lite lingonsylt. Vegetariska köttbullar har aldrig varit mumsigare!

Portioner 6

0 mins

Lite krävande

Quorn Ovo-Vegetariska köttbullar

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar

Rik På Protein

FIBERKäLLA

Ingen soja

Ingredienser

Till Quorn-bullarna:

  • 300 g Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
  • 2 msk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
  • 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 medelstor potatis, kokad och mosad
  • 1dl mellangrädde
  • 3 ägg, vispade
  • salt Till såsen:
  • 1 msk smör
  • ½ msk mjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 msk sojasås

Tillagning

  1. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
  2. Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
  3. Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
  4. Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
  5. Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
  6. Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
  7. Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
  8. Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter. Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(40)

3 out of 5 stars

Christian

2 out of 5 stars

Två matskedar soja är för mycket, såsen kommer då att smaka kraftigt av soja och inte så mycket annat.

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.