
Vegetariska köttbullar med krämig vegetarisk sås
Letar du efter ett gott vegetariskt alternativ till köttbullar med sås? Våra smakrika ovo-vegetariska Quorn-bullar är det perfekta valet. De passar utmärkt tillsammans med en krämig vegetarisk gräddsås. Servera gärna med klassiskt potatismos, gröna ärtor och en klick lingonsylt för en komplett, köttfri måltid. Vegetariska köttbullar har aldrig smakat bättre!
Portioner 6
0 mins
Lite krävande

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
Rik På Protein
FIBERKäLLA
Ingen soja
Ingredienser
Till Quorn-bullarna:
- 300 g Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
- 2 msk olja
- 1 lök, finhackad
- 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
- 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 medelstor potatis, kokad och mosad
- 1dl mellangrädde
- 3 ägg, vispade
- salt Till såsen:
- 1 msk smör
- ½ msk mjöl
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1dl grädde
- salt och peppar
- 2 msk sojasås
Tillagning
- Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
- Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
- Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
- Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
- Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
- Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
- Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
- Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter. Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(40)
3 out of 5 stars
Christian
2 out of 5 stars
Två matskedar soja är för mycket, såsen kommer då att smaka kraftigt av soja och inte så mycket annat.