
Ett enkelt ovo-vegetariskt recept på en spenatsallad med Quorn Bitar och en snabblagad dressing. Perfekt till lunch och full av protein och järn.
Ingredienser
- 280 g Quorn Grillade Skurna Filéer (2 förpackningar)
- 400 g färsk spenat
- 80 g mandelspån, rostade
- 1 avokado
- 1 dl tomatjuice
- 0,5 dl extra virgin olivolja
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Skölj spenaten i kallt vatten och låt den torka.
- Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och stek Quorn Grillade Skurna Filéer tills de är gyllenbruna.
- Blanda under tiden tomatjuice med resten av olivoljan, salt och peppar.
- Skala och skiva avokadon och ställ åt sidan under ett fuktat pappersark.
- Till serveringen: Lägg spenat på ett serveringsfat, toppa med Quorn Grillade Skurna Filéer, garnera med mandlar och avokadoskivor.
- Häll över dressingen på tomatjuice och olivolja på salladen.
