Quorn Nugget Bowl
Det här receptet på en vegetarisk bowl svänger du ihop på nolltid. Lägg Quorn Nuggets på färska grönsaker och rotfrukter och servera med vår fräscha tomatdipp.
Portioner 4
15 mins
Enkelt
Veganskt
Gjorda med Vegetariska Quorn nuggets
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 280g Quorn Vegan Nuggets
- 600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
- 200 g edamamebönor
- 100 g färsk spenat
- Olja
- Salt
- Peppar
- 2 ½ tsk Maizena
- 4 msk ris- eller vitvinsvinäger
- 4 msk socker
- 4 msk ketchup
- 1 tsk salt
- 2 dl vatten
- 1 msk olja
Tillagning
- Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
- Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
- Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
- Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(36)
3 out of 5 stars