Quorn nuggets med hemlagad dippsås

Prova våra Quorn Nuggets med en hemlagad dippsås som gör maten till en fest. Våra nuggets är härligt knapriga och passar perfekt att dippa.
Portioner 4
15 min
Enkelt
Veganskt

Gjorda med Vegetariska Quorn nuggets
Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 280g Quorn Nuggets (ersättare för Quorn Vegan Nuggets för att göra vegan)
- 600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
- Olja
- Salt
- Peppar
- 2 ½ tsk Maizena
- 4 msk ris- eller vitvinsvinäger
- 4 msk socker
- 4 msk ketchup
- 1 tsk salt
- 2 dl vatten
- 1 msk olja
Tillagning
- Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
- Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
- Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
- Servera nuggets med dipsås och rotfruktsfrites.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.