Vegetarisk One Pot Gyros med Quorn Nuggets
Tillaga superenkla vegetariska gyros med krispiga Vegetariska Quorn Nuggets direkt i ugnsform och servera sedan i smidiga pita-tortillabröd med vitlöksås. Passar perfekt när du vill laga en enkel, god och billig ”snabbmat” mitt i veckan.
Receptet är framtaget av Annie Erfass som driver Instagram-kontot Kalorismart
Vegetariska nuggets Vegetariska mackor och wraps Vegetariska och veganska lunch recept Quorn's Enkla Vegetariska Recept
Portioner 4
30 mins
Enkelt
Gjorda med Vegetariska Quorn nuggets
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 200 g Vegetariska Quorn nuggets
- 400 g fryspommes
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- Grillkrydda
- Oregano
- Olivolja
- 2 st medium tortillabröd
Sås:
- 2 dl gräddfil (10%)
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- Örtsalt efter smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka rödlök, paprika och placera i en ugnsform tillsammans med pommes.
- Krydda med grillkrydda, oregano, olivolja och blanda ihop allt.
- Placera Vegetariska Quorn Nuggets på toppen och tillaga i ca 20 minuter i ugnen.
- Blanda ihop såsen och förbered pita-tortillabröd. (För att få till pita-tortillabröd: dela tortillan på mitten och värm i brödrosten på lägsta värmen så det bildas en luftbubbla inuti. Ta ut och öppna försiktigt upp tortillan (detta kan vara lite klurigt till en början. Om du inte lyckas kan du självklart även äta tortillan ”som vanligt” istället.)
- Fyll sedan tortillan med gyrosblandningen och toppa med såsen, färsk oregano och chilisalt.