Buddha bowl med Quorn Bitar
På jakt efter en näringsrik middag ikväll? Prova vårt recept på ovo-vegetarisk Buddha Bowl med Quorn Bitar och syrlig avokadodressing. En fräsch, hälsosam och glutenfri rätt!
Portioner 4
30 mins
Glutenfri
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk salt
- Sallad:
- 6 dl kokt quinoa
- 600 gram babyspenat
- 2 avokado
- 2 polkabetor
- 4 morötter
- 1 granatäpple
- krasse
- Avokadodressing:
- 2 avokado
- 2 lime
- 1 kruka koriander
- sesamfrön till topping
Tillagning
- Blanda ihop Quorn Bitar, pressad vitlök, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, spiskummin och salt. Ställ åt sidan och låt marinera en stund.
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva upp avokado, polkabetor och morötter och blanda med babyspenat.
- Avokadodressing: mixa avokado, limesaft, koriander och salt tills du fått en lös konsistens. Tillsätt lite vatten om den är för tjock.
- Stek bitarna i olja på hög värme tills de fått en knaprig yta.
- Servera salladen i skålar och toppa med granatäpplekärnor, krasse och sesamfrön.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(30)
3 out of 5 stars