Höstig vegobowl med Quorn
En lika vacker som god ovo-vegetarisk bowl med picklade betor och rödlök. Grynen och Quorn Bitar håller dig behagligt mätt och dressingen ger en smak av Asien. Älskar du koriander så se till att inte snåla på den.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 400 g kokta svenska kvarngryn
- 250 g edamamebönor
- 4 betor, picklade (t ex rödbetor och gulbetor)
- 3 rödlökar, picklade
- 2 morötter
- 250 g rödkål
- 2 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- Svarta sesamfrön
Dressing:
- ½ dl sesamolja
- ½ dl risvinäger
- ½ röd chili
- Färsk ingefära
Tillagning
- Tillaga Quorn Bitarna och edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär rödkålen och hacka salladslöken. Hyvla morötterna.
- Dressing: Häll sesamolja och risvinäger i en skål och blanda. Ha i hackad chili och riven ingefära efter smak.
- Lägg upp Quorn, kvarngryn, edamamebönor, picklade betor, picklad rödlök, morötter, rödkål och salladslök i en bowl. Toppa med färsk koriander, dressing och svarta sesamfrön.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(2)
5 out of 5 stars
veronica
5 out of 5 stars
superbra och enkla recept