Lakto-ovo vegetarisk caesarsallad med filéer och bacon
En vegovariant av en klassisk rätt. Lakto-ovo-vegetarisk, med grillad romansallad och knaprigt friterad grönkål som ger extra mycket smak.
Portioner 4
45 mins
Lite krävande
681 kcal
(Per 100g)
47,9g fett
(Per 100g)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 120 g Quorn lakto-ovo vegetariska bacon skivor
- 312 g Quorn Filéer
- 1 romansallad
- 1 huvudsallat
- 200 g grönkål
- 2 dl olja
- 150 g parmesan
- Salt
- Caesardressing:
- 2 dl cashewnötter (Blötlagda över natten)
- 1 dl vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk citronsaft
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kapris
- Salt
- Peppar
- Krutonger:
- Bröd
- Olja
- Salt
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär bort kanterna på brödet och skär sedan i kuber. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Blanda och rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna.
- Tillaga Quorn Bacon Skivor och Quorn Filéer enligt anvisning på förpackningarna. Strimla både bacon skivorna och filéerna.
- Dela romansalladen i halvor och skölj den. Pensla med olja och grilla på hög värme tills de fått färg, cirka 30 sekunder på varje sida.
- Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera grönkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
- Caesardressing: Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
- Riv parmesanost. Lägg några sallatsblad i botten av tallrikarna. Lägg på romansallad, grönkål, filéer och bacon. Toppa med krutonger och riven parmesan efter smak. Ringla över dressing och servera.