Recept

Quornbullar med vegetarisk brunsås

Våra ovo-vegetariska Quorn Bullar smakar riktigt gott tillsammans med en krämig, vegetarisk brunsås. Servera med potatismos, gröna ärtor och lite lingonsylt.

Portioner 6

Lite krävande

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar

Rik på protein
Fiberkälla

Ingredienser

Till Quorn-bullarna:
  • 300 g Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
  • 2 msk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 tärning grönsaksbuljong, smulad
  • 150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 medelstor potatis, kokad och mosad
  • 1dl mellangrädde
  • 3 ägg, vispade
  • salt Till såsen:
  • 1 msk smör
  • ½ msk mjöl
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 msk sojasås

Tillagning

  1. Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
  2. Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
  3. Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
  4. Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
  5. Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
  6. Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
  7. Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
  8. Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter. Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (38)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.