Våra ovo-vegetariska Quorn Bullar smakar riktigt gott tillsammans med en krämig, vegetarisk brunsås. Servera med potatismos, gröna ärtor och lite lingonsylt.
150 gram brödsmulor från fullkornsbröd – mer om blandningen blir för klibbig
1 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
1 medelstor potatis, kokad och mosad
1dl mellangrädde
3 ägg, vispade
salt
Till såsen:
1 msk smör
½ msk mjöl
3 dl grönsaksbuljong
1dl grädde
salt och peppar
2 msk sojasås
Tillagning
Värm upp 1 msk olja i en stekpanna och stek löken i 2–3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare 2-3 minuter och smula sedan ned buljongtärningen och låt svalna.
Rör ned alla ingredienserna i en stor skål tills de har blandats ihop ordentligt.
Rulla blandningen till bullar (30 gram styck) och låt dem svalna i 20–30 minuter.
Beredning av såsen: smält smöret i en stekpannan och rör ned mjölet. (Koka på låg värme i 1 minut under omrörning.)
Tillsätt buljongen, lite i taget. Rör om konstant för att klumpar inte ska bildas.
Låt såsen sjuda i 4–5 minuter.
Häll i grädden och tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt sojasåsen. (Tillsätt mer om du vill ha en mörkare sås)
Värm upp resten av oljan i en stekpannan och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter.
Häll såsen över och servera med kokta potatisar eller potatismos, gröna ärtor och lingonsylt.